Ο Alec Baldwin ζητά αστυνομικοί να επιτηρούν την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα ταινιών και σειρών

Ο Alec Baldwin ζητά αστυνομικοί να επιτηρούν την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα ταινιών και σειρών

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ζητά να υπάρχει αστυνομικός σε όλες τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των όπλων που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα.

Ο ηθοποιός διατύπωσε αυτή την πρόταση μέσω των social media, στον απόηχο του θανάσιμου τραυματισμού της Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Στις 21 Οκτωβρίου ο Μπάλντουιν κατά λάθος πυροβόλησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, αφότου του είπαν ότι το όπλο ήταν ασφαλές για χρήση, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε.

«Κάθε κινηματογραφικό/ τηλεοπτικό set που χρησιμοποιεί όπλα, ψεύτικα ή άλλα, θα έπρεπε να έχει έναν αστυνομικό, που θα έχει προσληφθεί από την παραγωγή, προκειμένου συγκεκριμένα να επιτηρεί την ασφάλεια των όπλων», έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτηση στο Twitter- όπου ο λογαριασμός του πλέον είναι ιδιωτικός- την οποία αναδημοσίευσε στο Instagram.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς μία αληθινή σφαίρα μπορεί να κατέληξε στο όπλο που δόθηκε στον Μπάλντουιν. Δικηγόροι της Χάνα Γκουτιέρεζ- Ριντ, της οπλουργού του «Rust» που επέβλεπε τα όπλα στα γυρίσματα, δήλωσαν πως η ίδια πιστεύει ότι το γέμισε με ψεύτικες σφαίρες. Μάλιστα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο σαμποτάζ.

Το περιστατικό επανέφερε τις εκκλήσεις για καλύτερες πρακτικές ασφαλείας στα γυρίσματα σε ό,τι αφορά στη χρήση όπλων. Κάποιοι έχουν ζητήσει την απαγόρευση των αληθινών όπλων σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Ο Ντουέιν Τζόνσον έχει ήδη δηλώσει πως η εταιρεία παραγωγής του πλέον δεν θα χρησιμοποιεί αληθινά όπλα στα γυρίσματα.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο Μπάλντουιν ήταν ένα από τα τρία που η οπλουργός είχε βάλει σε καροτσάκι έξω από το κτίριο στο οποίο γινόταν πρόβα για μία σκηνή. Ο βοηθός σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς, πήρε ένα όπλο από το καροτσάκι και το έδωσε στον Μπάλντουιν φωνάζοντας «cold gun», κάτι που σήμαινε ότι αυτό ήταν ασφαλές, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Όμως, ο Χολς δεν ήξερε ότι ήταν γεμισμένο με αληθινές σφαίρες.

Σε συμπληρωματική κατάθεση, ο Χολς παραδέχθηκε ότι «θα έπρεπε» να ελέγξει όλες τις σφαίρες στο όπλο προτού το παραδώσει στον Μπάλντουιν, κάτι που δεν έκανε.

Καταθέσεις που δόθηκαν σκιαγραφούν ένα δυσλειτουργικό set, με έριδες, καθώς λίγες ώρες πριν από την τραγωδία πέντε μέλη του συνεργείου φέρεται να αποχώρησαν εξαιτίας των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας.

Στο μεταξύ, στο φως ήρθε και παλιότερη καταγγελία σε βάρος του βοηθού σκηνοθέτη. Η Μάγκι Γκολ, δημιουργός σκηνικών αντικειμένων και αδειούχος πυροτεχνικός, είχε εκφράσει ανησυχίες για τη συμπεριφορά του Ντέιβ Γκολ στα γυρίσματα της σειράς Into the Dark.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Χολς δεν είχε ακολουθήσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τα όπλα και τα πυροτεχνήματα, στη συνεργασία τους στην τηλεοπτική σειρά. Όμως, η ίδια έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η τραγωδία στο «Rust» δεν είναι σε καμία περίπτωση λάθος ενός ανθρώπου. «Αφορά μια ευρύτερη συζήτηση για την ασφάλεια στα γυρίσματα», επεσήμανε.

Πηγή: lifo.gr