Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα με τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 102fm και 958fm

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα με τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 102fm και 958fm

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ
ΤΗΣ ΕΡΤ3 – 102FM & 958 FM

Με κοινό πρόγραμμα ο 102fm και ο 958fm της ΕΡΤ3 από την Μ. Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, μεταδίδοντας Ακολουθίες, μουσικά δρώμενα και αφιερώματα στο γιορτινό και κατανυκτικό πνεύμα των ημερών.

Το κοινό πρόγραμμα των δύο ραδιοφωνικών συχνοτήτων της ΕΡΤ3 ξεκινάει την Μ. Παρασκευή, 30 Απριλίου το πρωί με την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, απευθείας από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, και στη συνέχεια συνεχίζει με εκπομπές των δημοσιογράφων και παραγωγών Σοφίας Πακαλίδου, Γιάννη Τσολακίδη, Θανάση Γωγάδη και Πίας Μπακογιώργου.

Από τις 18:00 ως τις 21:00 θα συνδεθούμε με το Πατριαρχείο, για την Ακολουθία του Επιταφίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στη Μ. Παρασκευή από το φωνητικό σχήμα «Τρίφωνο» και στη συνέχεια θα μεταδοθεί η Πασχαλινή συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ «Το Πάθος», υπό την μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου, με έργα J. Haydn και W.A. Mozart σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα από το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Το Μ. Σάββατο 1 Μαΐου, το πρόγραμμά μας θα ξεκινήσει με τις Εαρινές Προσευχές «Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού», από τη χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Αγγελικής Πλόκα. Πρόκειται για μια μοναδική συναυλία με συνθέσεις χορωδιακής μουσικής και εκκλησιαστικούς ύμνους, που υμνεί τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση, και θα μεταδοθεί από την αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια, στο στούντιο θα βρίσκονται η Χρύσα Νάνου και η Φωτεινή Στεφανοπούλου σε μια ειδικά διαμορφωμένη εκπομπή. Ακολουθούν η Σοφία Πακαλίδου και η Μαριάννα Καλαϊτζή, ενώ το απόγευμα, πριν την Ανάσταση, θα βρίσκεται στο στούντιο ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου.

Την Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου, ο 102fm και ο 958fm έχουν σχεδιάσει ένα εορταστικό πρόγραμμα για τους ακροατές. Το πρωί θα βρίσκεται ζωντανά στο στούντιο ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου και το μεσημέρι η Άννα Γιαννακίδου.

Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, Δευτέρα 3 Μαΐου, συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα με τη Χρύσα Νάνου και τη Φωτεινή Στεφανοπούλου το πρωί, και με τον Γιώργο Μητράκη στη συνέχεια. Το μεσημέρι θα μας κρατήσει συντροφιά ο Γιάννης Τσολακίδης και το απόγευμα η Μαριάννα Καλαϊτζή.