Κορονοϊός – Lockdown: Αυτή είναι η ημερομηνία που καταργούνται τα SMS στο 13033

Κορονοϊός - Lockdown: Αυτή είναι η ημερομηνία που καταργούνται τα SMS στο 13033

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, τους περιορισμούς και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά και στα self tests.

«Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες, Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της εστίασης και τα SMS στο 13033, ο κ. Σταμπουλίδης αποκάλυψε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να στέλνουν μήνυμα.

Παράλληλα ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως τα καταστήματα θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με υπηρεσίες delivery και take away.

Απαντώντας για τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε: «Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Σχετικά με τα self test, o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε, ότι «τα self test είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».