Kitchen Lab με τον Άκη Πετρετζίκη: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Kitchen Lab με τον Άκη Πετρετζίκη: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

«Kitchen Lab»

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 16:40

Συνταγές που συνδυάζουν κλασικές γεύσεις με μοντέρνες πινελιές προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 25 & την Κυριακή 26 Ιουνίου,  στις 16:40, δημιουργώντας ένα τραπέζι απόλυτα καλοκαιρινό και με ανάλαφρες υφές.

Για ορεκτικό στο σαββατιάτικο μενού προτείνει μια πολύ κλασική επιλογή για σαλάτα, ειδικά για ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους, μια ανάλαφρη τονοσαλάτα ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια και, γιατί όχι, που μπορεί να σταθεί άνετα και σαν κυρίως γεύμα. Κόβει ψωμί σε φέτες, τις ψήνει σε γκριλιέρα, με ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα, απλώνει τονοσαλάτα και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει τον πρωταθλητή των λαδερών, τα γεμιστά,  τα οποία σερβίρει με ψωμί, φέτα, πιπέρι και δυόσμο. Για επιδόρπιο ο Άκης προτείνει το πιο χαρακτηριστικό γλυκό της παιδικής μας ηλικίας σε μορφή τούρτας, μια τούρτα μωσαικό σε σερβιρισμένη με κακάο.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, Ελληνικό μέχρι το κόκκαλο, αφού και οι τρεις συνταγές έχουν γεύσεις Ελλάδας, ακόμα και αν έχουν μικρές παραλλαγές.

Ξεκινάει με ένα μπριάμ σουφλέ, ένα πιάτο πολύ ιδιαίτερο το οποίο ταιριάζει πολύ με την εποχή του καλοκαιριού που είναι πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και αρωματικά πιάτα. Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα πολύ κλασικό φαγητό, που όλοι λατρεύουμε να τρώμε και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, δια χειρός Άκη, είναι πιο νόστιμα και λαχταριστά από ποτέ, με τις τηγανητές πατάτες για συνοδευτικό. Για γλυκό φτιάχνει ένα κατεξοχήν νησιώτικο γλυκό, μια νησιώτικη σπεσιαλιτέ, την καρπουζόπιτα. Συνταγές για καρπουζόπιτα θα βρείτε στην Μήλο, την Κίμωλο και την Φολέγανδρο, στην κουζίνα του Kitchen Lab όμως θα δείτε μια επίσης μοναδική εκδοχή, για να ταξιδέψετε με αυτόν τον τρόπο στα νησιά μας.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40