Jennifer Coolidge: Η αποθέωση και η ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες που έκλεψε την παράσταση

Jennifer Coolidge: Η αποθέωση και η ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες που έκλεψε την παράσταση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα 80α Golden Globe στο ξενοδοχείο στο Beverly Hills της Καλιφόρνια.

Ενώ μεταξύ των νικητών της βραδιάς ήταν και ηJennifer Coolidge που κέρδισε την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία καλύτερος Β’ γυναικείος ρόλος σε μίνι σειρά, ανθολογία ή τηλεοπτική ταινία, για την ερμηνεία της ως “Tanya” στη σειρά “White Lotus” του HBO.

Μάλιστα, η Jennifer Coolidge συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, ενώ ευχαριστούσε τον Ryan Murphy, ο οποίος όπως είπε ήταν ένας από τους 5 ανθρώπους που τη βοήθησαν να συνεχίζει να είναι στη βιομηχανία για 20 χρόνια με τις «δουλίτσες» που της πρόσφεραν.

Ωστόσο, ευχαρίστησε την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood που απονέμει τα βραβεία. Ενώ έκανε τον δημιουργό του White Lotus, Mike White, να κλάψει.

«Σημαίνει πολλά για μένα. Μπορώ να το αφήσω κάτω αυτό ε; Δεν γυμνάζομαι, ξέρετε. Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν μπορώ να το κρατάω τόση ώρα», είπε η Coolidge και έσκυψε να αφήσει στο πάτωμα το βραβείο, σημειώνοντας αστειευόμενη και ξεκίνησε την ομιλία της μπαίνοντας κατευθείαν με αυτή την πρώτη, πολύ αληθινή κι αστεία, της κίνηση στην καρδιά μας.

Η Jennifer Coolidge ξεκίνησε να ευχαριστεί τους δημιουργούς που της έδωσαν ευκαιρίες στην υποκριτική τις περασμένες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των Ryan Murphy, του Michael Patrick King και της Reese Witherspoon, λέγοντας: «Αυτές οι δουλίτσες με κρατούσαν μέχρι την επόμενη και μετά την επόμενη από αυτήν», σημείωσε αναφερόμενη στον Ryan Murphy. «Michael Patrick King με κράτησες στη δουλειά για πολύ καιρό. Μετά η Reese με έφερε στο Legally Blonde, μετά τα αδέρφια Weiss με κράτησαν σε 5 American Pies», ανέφερε και εξήγησε: «Το εκμεταλλεύτηκα όσο μπορούσα. Εννοώ, θα συνέχιζα σε 6 ή 7 ακόμα ταινίες της σειράς, ό,τι θέλουν εκείνοι».

Όπως τον περισσότερο χρόνο στην ομιλία της, η Jennifer Coolidge τον αφιέρωσε στον Mike White. Μίλησε με τέτοιο πάθος και τέτοια ειλικρίνεια που έκανε τον δημιουργό της σειράς του HBO, η δημοφιλία της οποίας όλο και μεγαλώνει, να κλάψει όσο την άκουγε.

«Είχα τόσο μεγάλα όνειρα και προσδοκίες όταν ήμουν νεότερο άτομο, αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι με κάποιον τρόπο ξεθώριασαν από την ίδια τη ζωή. Νόμιζα ότι θα γινόμουν βασίλισσα του Μονακό ακόμα κι αν κάποια άλλη έκανε αυτή τη δουλειά», σημείωσε αστειευόμενη η Jennifer Coolidge.

«Και μετά μεγαλώνεις και σκέφτεσαι “Ω, τι σκ@@@ θα γίνει;”. Και, Mike White, μου έδωσες ελπίδα. Μου έδωσες ένα νέο ξεκίνημα ακόμα κι αν αυτό είναι το τέλος γιατί με “σκότωσες”, αλλά και πάλι. Άλλαξες τη ζωή μου με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους. Οι γείτονες μου μού μιλάνε», επεσήμανε η ηθοποιός με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και αυθόρμητο χιούμορ για τον δημιουργό της σειράς The White Lotus. Όσο το κοινό στην αίθουσα γελούσε εκείνη συνέχιζε: «Μα το εννοώ. Δεν με καλούσαν σε κανένα πάρτι στη γειτονιά μου. Τώρα με καλούν όλη την ώρα».

Όσο γι’ αυτό το «Με σκότωσες», η Jennifer Coolidge αναφερόταν στο γεγονός ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται, η Tanya δεν επιβίωσε από τις δεύτερες διακοπές των ηρώων του The White Lotus στη 2η σεζόν της σειράς, που ήταν μία από τις μεγάλες επιτυχίες του HBO φέτος.

«Αν δεν ξέρετε τον Mike White αυτό είναι που πρέπει να γνωρίζετε: Ανησυχεί για τον κόσμο, ανησυχεί για τους ανθρώπους, ανησυχεί για τους φίλους του που δεν είναι καλά. Ανησυχεί για τα ζώα! Είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους ανθρώπους. Κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν να ζήσουν περισσότερο. Κι εγώ δεν ήθελα. Mike σ’ αγαπώ μέχρι θανάτου», κατέληξε στην ομιλία της η Jennifer Coolidge, ενώ ο Mike White έκλαιγε.