Η Taylor Swift ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία καλλιτέχνης του 2022

Η Taylor Swift ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία καλλιτέχνης του 2022

Ο διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία ηχογραφημένης μουσικής παγκοσμίως (IFPI) ανακοίνωσε ότι η Taylor Swift είναι η νικήτρια για το βραβείο του «Παγκόσμιου Καλλιτέχνη της Χρονιάς 2022».

Σημειωτέον είναι η τρίτη φορά που βρίσκεται την κορυφή της «IFPI». Η κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ Midnights τον Οκτώβριο του 2022 την οδήγησε σε αυτήν την διάκριση.

«Η Taylor είναι μια πραγματικά υπέροχη διεθνής σταρ, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης, ενώ παράλληλα έχει μια απίστευτα δυνατή σχέση με τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της IFPI, Frances Moore.

Ωστόσο, φέτος είναι η δέκατη χρονιά που η IFPI απονέμει αυτό το βραβείο, με την τραγουδίστρια να είναι η πρώτη και μοναδική καλλιτέχνης που έχει βρεθεί στην κορυφή της λίστας τρεις φορές καθώς έχει παράλληλα κερδίσει το 2014, και το 2019.

Να πούμε πω ο νικητής του βραβείου επιλέγεται σύμφωνα με τις παγκόσμιες επιδόσεις του σε όλες τις ψηφιακές και φυσικές μορφές μουσικής, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.