Η Kate Middleton έγινε η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα

Η Kate Middleton έγινε η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από προβλήματα υγείας.

Ο νέος Bασιλιάς Κάρολος Γ‘ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον λαό της της Μεγάλης Βρετανίας με τηλεοπτικό διάγγελμα, όπου εμφανίστηκε συγκινημένος για την απώλεια της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ έκανε γνωστούς τους νέους τίτλους του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton.

Συγκεκριμένα στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ‘ επιβεβαίωσε ότι ο γιος του Πρίγκιπας William θα κληρονομήσει τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας και η σύζυγός του Kate θα γίνει Πριγκίπισσα.

«Με την Κάθριν δίπλα του, ο νέος μας πρίγκιπας και η νέα μας πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέρω ότι θα συνεχίσουν να εμπνέουν και να ηγούνται των εθνικών μας συζητήσεων, βοηθώντας να φέρουμε το περιθωριακό στο επίκεντρο, όπου μπορεί να δοθεί ζωτικής σημασίας βοήθεια», ανέφερε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ‘.

Με τον Κάρολο στον βασιλικό θρόνο, ο William θα γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που έχει ο διάδοχος του θρόνου από το 1301.

Επιπλέον, το όνομά του θα συνοδεύουν πολλές άλλες γαλαζοαίματες ιδιότητες, που μέχρι τώρα συνοδεύουν τον πατέρα του.

Θα είναι Δούκας της Κορνουάλης, Κόμης του Τσέστερ, Δούκας του Ρόδσεϊ, Κόμης του Κάρικ, Βαρόνος του Ρένφρου, Άρχοντας των Νήσων και Πρίγκιπας και Μέγας Οικονόμος της Σκωτίας.

Ενώ η Kate Middleton θα γίνει Πριγκίπισσα της Ουαλίας (η προηγούμενη που είχε αυτό τον τίτλο ήταν η λαίδη Νταϊάνα και θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που παίρνει αυτό τον τίτλο μετά τον θάνατό της), Κοντέσσα του Τσέστερ, Δούκισσα του Ρόδσεϊ, και θα αποκτήσει όλους τους γυναικείους τίτλους του άνδρα της.