Η Jane Fonda ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο | Η συγκινητική της ανάρτησή

Η Jane Fonda ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο | Η συγκινητική της ανάρτησή

Όπως έγινε γνωστό, η Jane Fonda διαγνώστηκε με καρκίνο και το ανακοίνωσε στις επίσημες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα με μία ανάρτηση και μία selfie-φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η 84χρονη ηθοποιός γνωστοποίησε στον κόσμο ότι έχει λέμφωμα non-Hodgin.

«Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, έχω κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ. Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες», ανέφερε η Jane Fonda αρχικά στην ανάρτηση της.

Ενώ η star του Hollywood έκανε γνωστό πως κάνει χημειοθεραπείες έξι μήνες και «διαχειρίζεται τις θεραπείες αρκετά καλά», ενώ εξομολογήθηκε πως δεν θα αφήσει την ασθένεια να επηρεάσει τις δράσεις της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Η ανάρτηση από της Jane Fonda

«Συνειδητοποιώ, και είναι οδυνηρό, ότι είμαι προνομιούχος σε αυτό. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλές δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό.

Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για θεραπείες αλλά για αίτια, ώστε να μπορούμε να τις εξαλείψουμε. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, όπως το δικό μου.

Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα.

Ο Καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα.

Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της κοινότητας. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση της κοινότητας κάποιου, ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου -σχεδόν 85- σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες.

Ζούμε την πιο σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας γιατί αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε αυτή τη στιγμή θα καθορίσει τι είδους μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο στην εργαλειοθήκη μου και αυτό περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχιση της οικοδόμησης αυτής της κοινότητας Fire Drill Fridays και την εύρεση νέων τρόπων για να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη για να κάνουμε αλλαγές».

Να πούμε πως στο παρελθόν η Jane Fonda είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και του δέρματος, ενώ είχε ρίξει την ευθύνη για την εμφάνιση του δεύτερου στην αγαπημένη της συνήθεια, την ηλιοθεραπεία.