Η γενιά των 17: Στόχος 8- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Η γενιά των 17: Στόχος 8- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

«Η γενιά των 17»
Στόχος 8- Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:00

Τον Στόχο 8: Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη – της μεγαλύτερης οικουμενικής συμφωνίας της ανθρωπότητας – διερευνά το νέο επεισόδιο της σειράς ωριαίων εκπομπών της ΕΡΤ3 «Η Γενιά των 17» που θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι.

Σε αυτό το επεισόδιο γνωρίζουμε τον Γρηγόρη Χρυσικό, απόφοιτο της ΑΣΟΕΕ, αθλητή επιδαπέδιας αντισφαίρισης στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων και εργαζόμενο, σήμερα, στην οργάνωση «Σύμπλευση» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Γρηγόρης μας μιλά για τη βουτιά που του άλλαξε τη ζωή και την ενεργή συμμετοχή του σε μια κοινωνία αμόρφωτη και αδιαμόρφωτη απέναντι στην αναπηρία. Μοιράζεται τις σκέψεις του πάνω στα θέματα της εργασιακής αξιοπρέπειας, τις ιδέες για μία αειφόρα οικονομία και τους προβληματισμούς του για το κατά πόσον είναι εφικτή η εκπλήρωση της Ατζέντας 2030.

Κοντά του, συναντάμε ειδικούς οικονομίας, τεχνολογίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και έχουμε την ευκαιρία να δούμε θέματα, όπως η σύγχρονη δουλεία, η καταχρηστική εργασία και η ψηφιακή μετάβαση στην εποχή της πανδημίας.

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Ιδέα: Νίκος Βερβερίδης
Σενάριο-Αρχισυνταξία: Τάνια Μινογιάννη, Άννα Ρούτση
Επιστημονικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Εικονοληψία: Αλέξανδρος Σκούρας, Γιάννης Σίμος
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος, Άρης Παυλίδης
Γραφικά: Θανάσης Γεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Εκτέλεση Παραγωγής: Elc productions

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3