Η γενιά των 17: Στόχος 6- Kαθαρό Nερό και Aποχέτευση στην ΕΡΤ3

Η γενιά των 17: Στόχος 6- Kαθαρό Nερό και Aποχέτευση στην ΕΡΤ3

«Η γενιά των 17»
Στόχος 6- Kαθαρό Nερό και Aποχέτευση

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στις 13:00

Με τον Στόχο 6: Καθαρό Νερό και Αποχέτευση της Ατζέντας 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών ασχολείται το νέο επεισόδιο της αγαπημένης εκπομπής της ΕΡΤ3 «Γενιά των 17», αυτήν την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022, πάντα στις 13:00.

Η εκπομπή συναντάει την 15χρονη Χρύσα Τζήκα, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκης, που μετέχει στην εικονική μαθητική επιχείρηση FlowON.

Η νεαρή μαθήτρια καταθέτει τις σκέψεις, τις ελπίδες, αλλά και τις αγωνίες της για την επάρκεια του πλανήτη σε νερό και για το θεμελιώδες δικαίωμα όλων σε αυτό.

Μας αφηγείται το πώς η ίδια μαζί με είκοσι δύο ακόμα μαθητές κατέστρωσαν μια επιχείρηση με στόχους την εξοικονόμηση νερού και την καλύτερη υγιεινή σε καιρούς πανδημίας. Μαζί της γνωρίζουμε τις σημαντικότερες απειλές για τα υδατικά αποθέματα της Γης και το πώς μπορούμε να κλείνουμε γρηγορότερα υδροβιολογικούς κύκλους προκειμένου να ανακτήσουμε τους υδάτινους πόρους που χρειαζόμαστε..

Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Σενάριο-Αρχισυνταξία : Τάνια Μινογιάννη, Άννα Ρούτση
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Εικονοληψία: Αλέξανδρος Σκούρας, Γιάννης Σίμος
Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Εκτέλεση Παραγωγής : Elc productions

  • Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα
  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3