Η Angela Bassett είναι η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για ταινία της Marvel

Η Angela Bassett είναι η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για ταινία της Marvel

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα 80α Golden Globe στο ξενοδοχείο στο Beverly Hills της Καλιφόρνια.

Ενώ μεταξύ των νικητών της βραδιάς ήταν και η Angela Bassett που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της σε ταινία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel.

Συγκεκριμένα η 64χρονη ηθοποιός απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία Black Panther: Wakanda Forever.

«Χαιρόμαστε ξέροντας ότι αυτή η ιστορία σειρά “Black Panther” είναι μέρος της κληρονομιάς που βοήθησε να μας οδηγήσει σε αυτήν. Στην οικογένειά μου στη Marvel/Disney… στο καστ και στο συνεργείο… το κλάμα μπορεί να έρθει το βράδυ, αλλά η χαρά έρχεται το πρωί.

Μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι. Αγαπήσαμε, θρηνήσαμε, θεραπευθήκαμε. Και ήμασταν περιτριγυρισμένοι κάθε μέρα από τη δύναμη και το πνεύμα του Τσάντγουικ Μπόουζμαν», είπε η Angela Bassett παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

«Δείξαμε στον κόσμο πώς είναι η ενότητα, η ηγεσία και η αγάπη των Μαύρων, πέρα, πίσω και μπροστά από την κάμερα. Μόλις γράψαμε ιστορία με αυτήν την υποψηφιότητα και με αυτό το βραβείο και ανήκει σε όλους μας. Ευχαριστώ» τόνισε η Αμερικανίδα ηθοποιός.