Γιώργος Μαργαρίτης – Στου Μυαλού Την Ερημιά | Νέο τραγούδι

Γιώργος Μαργαρίτης - Στου Μυαλού Την Ερημιά | Νέο τραγούδι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Νέο τραγούδι από το album
ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Στου Μυαλού Την Ερημιά

Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Μουσική: Γιώργος Μαργαρίτης

Ενορχηστρώσεις: Φοίβος Δεληβοριάς 

Μετά το χαρακτηριστικό ΑΙΝΙΓΜΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, έρχεται ένα υπέροχο, κλασσικό χασάπικο να μας θυμίσει τι σημαίνει καλό ελληνικό τραγούδι!

Βρείτε τα τραγούδια του album ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:
https://GiorgosMargaritis.lnk.to/EdoTaKalaTragoudia 

(Μη δημοσιεύσιμο LinkΕδώ θα βρείτε όλα τα τραγούδια σε wav & mp3:
https://umusic.box.com/s/3jsnwvzesrlvrnt4n2yhtdwljq5fb8kn

 Ακούστε όλα τα τραγούδια του album ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ στο YouTube:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL-71twgTiu6tGL2MI_AJT5Y_suIsNmMDy

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Τι να αποδείξει πια ο Γιώργος Μαργαρίτης.; Ότι είναι απ’ τους «Μοϊκανούς» του λαϊκού τραγουδιού; Ότι η φωνή του ανήκει σε όλους, είναι βαθύ στοιχείο του δικού μας εαυτού;  Ότι είναι ανοιχτός στο παιχνίδι και στις παράξενες συνεργασίες;

Όλα αυτά τα έχει αποδείξει και με το παραπάνω.

 Αυτό που αποδεικνύει με τον δίσκο αυτό είναι η συνθετική του φλέβα-πολύτιμη και σπάνια, όπως η φωνή και ο χαρακτήρας του. 

 Μέσα στην πανδημία, πήρε την κιθάρα και το μπουζούκι του κι άρχισε να γράφει πυρετωδώς τραγούδια, πάνω σε στίχους του φίλου του Κώστα Μπαλαχούτη, που αγαπά και ξέρει το λαϊκό τραγούδι όσο λίγοι. 

 Πρώτος ακροατής των τραγουδιών -ακολουθώντας την παράδοση των «ανάποδων» επιλογών του Μαργαρίτη- ήταν ο Φοίβος Δεληβοριάς, που με ενθουσιασμό ανέλαβε να κάνει την παραγωγή και την ενορχήστρωση.

 Ιδού λοιπόν τα «καλά τραγούδια» του τίτλου: μια από τις πιο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του Μαργαρίτη, μια «αυτοβιογραφία» του, ένα δικό του εικονοστάσι απ’ το οποίο περνούν όλοι οι μεγάλοι που τον επηρέασαν, αλλά και όλη του η ζωή: βάσανα, λάθη και πάθη, γυναίκες και φίλοι,  χασούρες και γιορτές, η Αθήνα της πανδημίας, το χιούμορ της παρέας που αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναβρίσκεται.

 Σέρβικα και κάντρι, ρέγκε και καμηλιέρικα ζεϊμπέκικα, χασάπικα με τον τρόπο του Ζαμπέτα ή του Άκη Πάνου, όλα ηχογραφημένα ζωντανά στο στούντιο με τον Γιώργο, το Φοίβο και τους μουσικούς σε μεγάλα κέφια.

 Ένας δίσκος που μοιάζει να έρχεται από μίαν άλλη εποχή, -πίσω ή μπροστά-, μια εποχή που το λαϊκό τραγούδι είναι εκεί, έτοιμο να τα «πει» και να τα «μαρτυρήσει», να ανοίξει ξανά την πόρτα της ζωής.

 Μην ψάχνετε αλλού λοιπόν: «Εδώ τα καλά τραγούδια!». Κι ο Μαργαρίτης ντελάλης και πραματευτής. Μαζί του «διαλαλούν» η Ρένα Μόρφη και ο Φοίβος Δεληβοριάς, μια «γυναίκα-αίνιγμα» κι ένα «παιδί βασανισμένο». Σε μια έξτρα σαρωτική εμφάνιση και ο μαέστρος Χρήστος Νικολόπουλος.

 Καλή ακρόαση-και σύντομα χορός!

Βρείτε τον Γιώργο Μαργαρίτη στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/MargaritisOf
Instagram: https://www.instagram.com/giorgosmarg