Γειτονιές στο πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Γειτονιές στο πιάτο: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ

Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:00 στον ANT1 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στην Κηφισιά, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00
ΚΗΦΙΣΙΑ (Α’ Μέρος)

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 15:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στην Κηφισιά, μία περιοχή με μαγαζιά που ξεχωρίζουν για τη σταθερά καλή ποιότητά τους, την ευρηματικότητα και την αισθητική τους.

Η Κηφισιά είναι μια γειτονιά που απευθύνεται σε απαιτητικούς πελάτες, γι’ αυτό τα μενού όλων είναι ανοιχτά σε νέες γαστρονομικές τάσεις.

Η ημέρα του Δημήτρη ξεκινάει από το «Different Beast», ένα μαγαζί που έφερε στα βόρεια κόσμο από όλες τις πλευρές της πόλης για να απολαύσει brunch. Πέρα από το brunch όμως, ο χώρος αυτός έχει κάτι που μπορεί να σε κρατήσει εκεί για ώρες.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης συναντά τον Φώτη Σεργουλόπουλο, έναν άνθρωπο που έχει μπει στα σπίτια όλων μας. Αυτή τη φορά, ο Φώτης μιλά όχι με την ιδιότητά του ως παρουσιαστής, αλλά με αυτή του ιδιοκτήτη του «Artisanal», ενός εστιατορίου με δημιουργική ελληνική κουζίνα που βραβεύεται συνεχώς. Πριν μεταφερθεί στη δική του κουζίνα, ο Δημήτρης επισκέπτεται το κλασικό γαλακτοπωλείο – ζαχαροπλαστείο του «Βάρσου», και γνωρίζει γεύσεις που όλη η Αθήνα αγαπά, την κρέμα, αλλά και τις απίθανες μαρέγκες.

Επιστρέφοντας στην κουζίνα του, ο Δημήτρης ετοιμάζει ένα dutch baby pancake με γιαούρτι και μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και μία μοσχαρίσια ταλιάτα με ρατατούι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00
ΚΗΦΙΣΙΑ (Β’ Μέρος) 

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 15:00  ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στην Κηφισιά, εκεί όπου καλαίσθητα καφέ, παλιές οικογενειακές ταβέρνες και σύγχρονα εστιατόρια που είναι διάσπαρτα στους κατάφυτους δρόμους.

Ο «Βάθης» είναι μια εμβληματική ιστορική ταβέρνα της Κηφισιάς η οποία έχει φιλοξενήσει πολλές φορές τον Δημήτρη και την οικογένειά του. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης επέλεξε να μας γνωρίσει τον Γιάννη, ο οποίος ανήκει στην 3η γενιά που «τρέχει» αυτό το μαγαζί, και μας μυεί στην «οικογενειακή» του κουζίνα.

Επόμενος σταθμός, το «Dal Professore». Στην κουζίνα του βρίσκει έναν από τους πιο φημισμένους σεφ της ιταλικής κουζίνας, τον Νίκο Δημητροκάλη, ο οποίος δεν ακολούθησε καθόλου την πεπατημένη. Ξεκίνησε από φιλόλογος, η αγάπη του όμως για την ιταλική κουζίνα τον κέρδισε και σήμερα τον βρίσκουμε στην Κηφισιά να έχει ανοίξει μια τρατορία όπως αυτές που αγάπησε όσο έμενε στην Ιταλία.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης επισκέπτεται ένα μαγαζί ταυτόσημο με το καλό ελληνικό κρέας, τον «Τηλέμαχο». Ο ιστορικός «Τηλέμαχος», από ένα ιστορικό στέκι για καλοφαγάδες έχει εξελιχθεί σε μέρος εμπνευσμένων δημιουργικών πιάτων για τους λάτρεις του κρέατος. Αυτόν τον Τηλέμαχο θέλει να μας γνωρίσει ο σεφ.

Στο τέλος, ο Δημήτρης δημιουργεί στην κουζίνα του δύο συνταγές ιδανικές για το εορταστικό τραπέζι: μία ανοιχτή πίτα με σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γλυκιά κολοκύθα, αλλά και έναν κορμό.

«Γειτονιές στο πιάτο», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:00 στον ANT1!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Producer : Στυλιανός Κοτιώνης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου

Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Project manager: Ελένη Μερκάτη
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ανθρακόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS A.E 

#GeitoniesStoPiato