Ελκάνο και Μαγγελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης στους κινηματογράφους

Ελκάνο και Μαγγελάνος: Ο Πρώτος Περίπλους της Γης στους κινηματογράφους

Για πρώτη φορά θα δούμε σε κινούμενα σχέδια μία από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες που έχουν ειπωθεί ποτέ, ο πρώτος περίπλους της Γης, ένα πρωτοφανές ταξίδι που επηρέασε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η ιστορία των δύο ατρόμητων θαλασσοπόρων, του Μαγγελάνου και του Ελκάνο, που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αψηφώντας φουρτούνες, λιμούς και επιθέσεις από εχθρικές φυλές, κατόρθωσαν να αλλάξουν για πάντα την Ιστορία!

Σύνοψη

Ένα ταξίδι στο άγνωστο που ξεκίνησε με επικεφαλής τον πασίγνωστο Φερδινάνδο Μαγγελάνο και ολοκληρώθηκε με τον Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο. Καταιγίδες, πείνα, εχθρικές φυλές… Πέντε πλοία ξεκινούν από τη Σεβίλλη. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει μόνο ένα, κάνει τον πλήρη περίπλου και αποδεικνύει ότι η Γη είναι στρογγυλή.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις αυτής της ταινίας ήταν να αποδοθεί ψηφιακά η θάλασσα. Το νερό είναι, πρακτικά, ένας ακόμη χαρακτήρας της ιστορίας και γι’ αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε αισθητή στους θεατές τη δύναμη που έχει η θάλασσα σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Ήταν ένα πολύ επίπονο κομμάτι.

Αυτή η ταινία δεν είναι βιογραφία του Ελκάνο ή του Μαγγελάνου. Είναι μια ταινία για το σενάριο της οποίας έχουμε πάρει έναυσμα από ένα γνωστό ιστορικό γεγονός, για να αναπτύξουμε μια επινοημένη ιστορία για μικρούς και μεγάλους. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε χαρακτήρες που θα μείνουν αξέχαστοι στους θεατές.  Άνγκελ Αλόνσο

Σκηνοθεσία: Χόσε Αντόνιο, Γκαρμπίνιε Λοσάνα

Σενάριο: Άνγκελ Αλόνσο

Στη ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χάρης Αριστέιδους, Μάρκος Δρουσιώτης, Μένιος Σωτηρέλλης, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Μαρία Κάνθερ, Μαρία Μαχλαμούζη, Λουκάς Ζήκος, Χρήστος Γρηγοριάδης, Πέτρος Κονόμου, Δημήτρης Φύριος

Ημερομηνία Εξόδου: 2 Ιουνίου 2022

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ