Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το Θέατρο Τέχνης

Έκλεψαν την προτομή του Καρόλου Κουν από το Θέατρο Τέχνης

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι έκλεψαν το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου την προτομή του εμβληματικού σκηνοθέτη και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, Καρόλου Κουν.

Συγκεκριμένα η προτομή ήταν τοποθετημένη στην είσοδο του Υπογείου του Θεάτρου, δίπλα στο ταμείο, εντός της Στοάς του Βιβλίου, στην οδό Πεσμαζόγλου 5.

Ενώ η προτομή ήταν έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου και ήταν κατασκευασμένη από Ορείχαλκο και αναπαριστούσε τον Κάρολο Κουν σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι ελαφρά στραμμένο και ένα ελαφρό μειδίαμα. Στην πρόσοψη της βάσης η εγχάρακτη επιγραφή ανέφερε: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 1908 – 1987».

Μάλιστα, στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” μίλησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη για την προτομή του Καρόλου Κουν που έκλεψαν.

«Η προτομή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ταμείο του υπογείου. Στην είσοδο της στοάς. Όταν κλείσαμε το θέατρο το βράδυ ήταν εκεί, το πρωί δεν ήταν», είπε η Μαριάννα Κάλμπαρη και πρόσθεσε πως στη Στοά του Βιβλίου δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να έχουν καταγραφεί οι άγνωστοι που αφαίρεσαν την προτομή.

«Τώρα περιμένουμε να ξεκινήσουν εργασίες γιατί η στοά όπως ξέρετε εδώ και τρία χρόνια περίπου είναι έρημη. Δεν υπάρχει η Στοά του Βιβλίου και περιμένουμε να ξεκινήσουν εργασίες σε όλο το κτήριο…Η πόρτα κλείνει το βράδυ και υπάρχει φύλακας και το πρωί ανοίγει. Πρέπει να έγινε πολύ νωρίς το πρωί. Δεν υπήρχε διάρρηξη. Έχουμε κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων. Θα αντικαταστήσουμε την προτομή», πρόσθεσε η Μαριάννα Κάλμπαρη.