Έφυγε από την ζωή ο Larry King | Νοσηλευόταν με κοροναϊό

Έφυγε από την ζωή ο Larry King | Νοσηλευόταν με κοροναϊό

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, άφησε ο Larry King στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai του Los Angeles.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του CNN που έχει γράψει ιστορία με την 63ετη πορεία του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μετρώντας σημαντικές επιτυχίες, βραβεία και αναγνώριση, πέθανε Σάββατο 23 Ιανουαρίου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του και μάχη με τον κορονοϊό.

Μάλιστα, ο Larry King είχε αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως διαβήτη, καρδιακή προσβολή, καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα. Τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό.

Η είδηση του θανάτου του Larry King έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter, με ανακοίνωση από την εταιρία του, OraMedia, αναφέροντας μεταξύ άλλων

«Με βαθιά θλίψη, η Ora Media ανακοινώνει τον θλιβερό θάνατο του συνιδρυτή και φίλου, Λάρι Κινγκ. Για 63 χρόνια και σε όλα τα ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και ψηφιακά ΜΜΕ υπάρχουν ίσως χιλιάδες συνεντεύξεις, βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση ως απόδειξη του μοναδικού ταλέντο του ως παρουσιαστής.

Η Ora Media εκφράζει τα συλλυπητήριά της στα παιδιά και όλη την οικογένειά του».

Ο Larry King είχε πάρει πάνω από 30.000 συνεντεύξεις και από τις εκπομπές του πέρασαν Αμερικανοί Πρόεδροι, παγκόσμιοι ηγέτες και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου, με τον ίδιο να ρωτά πάντα απλές και σαφείς ερωτήσεις.

Παρουσίασε επί 25 χρόνια την εκπομπή «Larry King Live» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτό το μήνα το CNNi είχε δημοσιεύσει πως ο παρουσιαστής είχε νοσήσει από κοροναϊό.

Όπως είχε σχολιάσει πηγή στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, σχετικά με την μόλυνση του από κοροναϊό: «Ο Λάρι έχει παλέψει με τόσα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και παλεύει επίσης σκληρά με αυτό. Είναι ένας πρωταθλητής».