Δικαίωση της Διευθύντριας Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Alpha κατά της ΕΣΗΕΑ

Δικαίωση της Διευθύντριας Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Alpha κατά της ΕΣΗΕΑ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαιώνει με απόφασή του τη Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Alpha Άρτεμις Δήμου, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της και ακυρώνοντας την απόφαση της ΕΣΗΕΑ για την προσωρινή διαγραφή 5 μηνών από τα μητρώα της.

Στις 6 Απριλίου 2022, η ΕΣΗΕΑ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, καλώντας τους δημοσιογράφους μέλη της που εργάζονται στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και τα Δημόσια ΜΜΕ να μετάσχουν.

Η κα Δήμου αποφάσισε να μην ασκήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά της σε απεργία αλλά να παραμείνει αφοσιωμένη στο δημοσιογραφικό της καθήκον και να μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν αφιερωμένο στην κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων ώστε να παρουσιαστούν εκτενώς τα γεγονότα και να ενημερωθεί το κοινό.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ακύρωσε την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

«Το θεωρώ ΚΑΙ προσωπική δικαίωση, καθώς στην εποχή μας δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιους είδους περιορισμοί για θέματα συνείδησης/ιδεολογίας σε πνευματικά εργαζόμενους, όπως οι δημοσιογράφοι» ανέφερε η κα Δήμου σχολιάζοντας την απόφαση.