Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Υποφέρω σε αυτή τη σκέψη»

Αντιγόνη Κουλουκάκου: «Υποφέρω σε αυτή τη σκέψη»

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town, παραχώρησε η Αντιγόνη Κουλουκάκου.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo αλλά και την απόχρωση της πατριαρχίας στην Τέχνη.

«Λέω πάντα ότι με αφορά προσωπικά οτιδήποτε προσβάλλει και θίγει την ανθρώπινη υπόσταση. Και πάντα θα τάσσομαι υπέρ του αδύναμου και θα θέλω να τον προστατεύω, είτε μιλάμε για γυναίκες είτε μιλάμε για άντρες. Δεν μπορώ να σκεφτώ ή να φανταστώ πως θα αντιδρούσα αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στη δουλειά μου, δεν μπορώ καν να με φανταστώ σε αυτή τη θέση, υποφέρω και στη σκέψη», εξομολογήθηκε η Αντιγόνη Κουλουκάκου.

«Το σίγουρο είναι ότι χαίρομαι – ολίγον τι οξύμωρο – που έχουν βγει στην επιφάνεια τέτοιες παθογένειες και μπορούν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προλαμβάνονται και να εξαλειφθούν. Για αυτό χαίρομαι με τις διαστάσεις που έχει πάρει το #metoo, επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε τα νέα παιδιά, να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο παρόν με σταθερές βάσεις και αρχές για να οικοδομήσουν το μέλλον τους» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Τελικά η πατριαρχία υπερτερεί και στην τέχνη;

Νομίζω ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Η εποχή αλλάζει και χαίρομαι πολύ για αυτό. Έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα και ουσιαστικές κινήσεις. Και δεν μιλάω μόνο για τη δουλειά μου, είναι κάτι που ευτυχώς συμβαίνει παντού. Ήρθε η στιγμή, αυτό πιστεύω. Όλα τα πράγματα γίνονται στην ώρα τους, όταν οι άνθρωποι είναι έτοιμοι. Είμαστε σε μια φάση που ένα σύνολο πραγμάτων δείχνει ότι η κοινωνία αλλάζει. Οι άνθρωποι πια είναι ανοιχτοί να το αποδεχτούν και η αλλαγή τα αφορά όλα. Η πατριαρχία περιορίζεται και κοινωνικά και επαγγελματικά και μέσα στην οικογένεια. Και η αλλαγή θα είναι οριστική, γιατί έρχεται ομαλά και σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, οπότε σύντομα θα είναι αποδεκτή από όλους.