Αλέξης Κούγιας: “Ο Νότης Σφακιανάκης αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών”

Αλέξης Κούγιας: "Ο Νότης Σφακιανάκης αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών"

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος έχει ασκήσει ο εισαγγελέας εις βάρος του Νότη Σφακιανάκη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση. Ο Νότης Σφακιανάκης, μετά την προθεσμία που του δόθηκε, αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά τη δίωξη εις βάρος του, ο τραγουδιστής παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή για επαγγελματικούς λόγους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νότη Σφακιανάκη, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο Mega αναφορικά με τα όσα έγιναν με τη σύλληψη του τραγουδιστή στην περιοχή του Ελληνικού.

«Κάποιοι διέδιδαν μια ψευδή είδηση ότι ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα ναρκωτικά είναι δικά του, για δική του χρήση. Όποιος διαβάσει την απολογία του, που είναι τρεις γραμμές θα αντιληφθεί πως αυτή η είδηση δεν είναι αληθής.

Μόνος του, χωρίς δικηγόρο, είπε “ότι ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο”. Αυτό γράφει η απολογία του. Τίποτα άλλο. Όσον αφορά το όπλο, έχει χρόνια άδεια. Το γνώριζε αλλά θεωρούσε πως ήταν τυπικό να ανανεωθεί. Το ήξερε πως πρέπει να ανανεωθεί η άδεια. Δεν έκανε την τυπική ενέργεια, η οποία θα γίνονταν αυτόματα δεκτή.

Ο Νότης Σφακιανάκης αρνείται ότι γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών. Ο κ. Σφακιανάκης θα μπορούσε να μη σταματήσει, αν γνώριζε ότι υπήρχαν τα ναρκωτικά. Θα μπορούσε με έναν απλό τρόπο να τα πετάξει στο δρόμο και να μη τα βρει κανείς. Και να μείνει μόνο με το όπλο. Στο αμάξι φιλοξενεί επιβάτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, μπορεί σε κάποιον να παράπεσε. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι η αντίδραση του Νότη Σφακιανάκη. Ήταν απόλυτα συνεργάσιμος. Σταμάτησε αμέσως.

Ένας άνθρωπος που θέλει κάτι να κρύψει, δε συμπεριφέρεται με αυτή τη συμπεριφορά. Ο Νότης είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με φάρμακα. Πέρασε μεγάλη περιπέτεια και αρνείτο να δεχθεί αγωγή. Η καλύτερα εξήγηση είναι ότι τα ναρκωτικά τα είχε κάποιος γνωστός του. Είναι κάθετος πως δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικές ουσίες», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Θυμίζουμε πως μετά τη δίωξη εις βάρος του, ο Νότης Σφακιανάκης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος βρίσκεται στην Κομοτηνή για επαγγελματικούς λόγους.