Είδαμε τα “Χτυποκάρδια στο θρανίο”

Είδαμε τα "Χτυποκάρδια στο θρανίο"

Πολλές είναι οι θεατρικές παραγωγές, οι οποίες το φετινό χειμώνα έχουν επιλέξει να ανεβάσουν στο σανίδι παλιές αγαπημένες Ελληνικές ταινίες.

Ταινίες που λατρέψαμε, ταινίες που μεγαλώσαμε, ταινίες που γελάσαμε και ταινίες που κλάψαμε.

Ωστόσο η διασκευή που γίνεται στα συγκεκριμένα έργα, τα διαφοροποιούν και δεν έχουν τίποτα να θυμίζουν τους ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Είναι κάτι καινούργιο και σύγχρονο παρόλο που έχει γραφτεί αρκετά χρόνια πριν.

Έτσι λοιπόν, οι “Θεατρικές Σκηνές” αποφάσισαν να ανεβάσουν από τον Οκτώβριο το θρυλικό έργο “Χτυποκάρδια στο θρανίο”σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου.

Ο ίδιος υπογράφει τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας που επιστρέφει 56 χρόνια μετά, ενώ την παράσταση συνοδεύει η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας.

Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και  η Νίκη Παλληκαράκη.

Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι  αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα.  Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Το Gpop.gr βρέθηκε σε μια από τις παραστάσεις της μεγάλης αυτής παραγωγής που έχει στηθεί στο θέατρο Ήβη και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο.

Η Κατερίνα Γερονικολού με αρκετή ευαισθησία έχει προσεγγίσει πολύ σωστά το ρόλο, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό. Οι συγκρίσεις με την Αλίκη Βουγιουκλάκη θεωρούνται άσκοπες, καθώς ξεχωρίζουμε την διαφορετική προσέγγιση που έχει κάνει η νεαρή ηθοποιός, στο ρόλο.

Μια φιλόδοξη δουλειά με ωραία σκηνικά, καλες ερμηνείες, αστεία και πρωτότυπες σκηνές σε ένα κατάμεστο θέατρο που χειροκροτά ικανοποιημένο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Μην χάσει κανείς αυτήν την υπέροχη παράσταση που σε γεμίζει παιδικές και όχι μόνο αναμνήσεις.