Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρος Φιλιππίδης: «Είναι σα να τιμωρούνται όλοι οι ηθοποιοί που έπαιζαν μαζί του»

Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρος Φιλιππίδης: «Είναι σα να τιμωρούνται όλοι οι ηθοποιοί που έπαιζαν μαζί του»

Όπως έγινε γνωστό, μετά την προφυλάκισή του και την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων, ο Πέτρος Φιλιππίδης «διαγράφεται» και από την ταινιοθήκη των καναλιών, τα οποία φαίνεται πως πήραν κοινά την απόφαση να μην ξανα προβάλλουν παραγωγή στην οποία ο ίδιος συμμετέχει.

Έτσι τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε παίξει ο Πέτρος Φιλιππίδης παύουν να προβάλλονται σε επανάληψη, ενώ την ίδια μοίρα αναμένεται να έχουν και οι ταινίες και οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες ο ηθοποιός έχει αποτελέσει κομμάτι. Αυτό τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει δικαστικά η υπόθεσή του.

Ενώ η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ωστόσο διχογνωμία στο σωματείο των ηθοποιών, καθώς κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι υποστηρίζουν πως σε αυτά τα έργα έχουν εργαστεί πολλοί ηθοποιοί, οι οποίοι πληρώνονται από τις επαναλήψεις.

«Για εμάς και για τον κόσμο μπορεί να φαίνεται η απόφαση κάπως δικαιολογημένη, αλλά από την άλλη τη θεωρούμε και απαράδεκτη. Γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι σα να τιμωρείται το σύνολο των ηθοποιών που έπαιζε σε αυτά τα σίριαλ ή τις ταινίες. Θεωρώ πως αυτό που κάνουν τα κανάλια αυτή τη στιγμή είναι λίγο άκαιρο. Θα πρέπει να περιμένουν και αυτοί όπως περιμένει η δικαιοσύνη.

«Αυτό είναι προσωπική υπόθεση του θεατή. Αν θέλει να δει έναν ηθοποιό που υπερ-αγαπούσε, αν θέλει να τον δει και σήμερα και να θυμάται αυτές τις σειρές. Για μένα είναι στην κρίση του θεατή. Όπως βλέπει τον αγαπημένο μας Σεργιανόπουλο, που ξέρουμε πως έφυγε από τη ζωή, έτσι μπορεί να βλέπει και τον Φιλιππίδη, αν το επιθυμεί» δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.