Το Gpop.gr ταξίδεψε στο σταυρό του νότου που έκανε στάση στο θέατρο Βράχων

Το Gpop.gr ταξίδεψε στο σταυρό του νότου  που έκανε στάση στο θέατρο Βράχων

Το θέατρο Βράχων-Μελίνα Μερκούρη στο Βύρωνα φέτος το καλοκαίρι στα πλαίσια του φεστιβάλ του, περιλάμβανε μια μουσικοθεατρική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.

Ο λόγος για το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»που ταξίδεψε σε 25 πόλεις της Ελλάδας σε νέα επεξεργασία με οδηγό τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το ταξίδι στο σταυρό του νότου έκανε στάση στο θέατρο Βράχων και το Gpop.gr και ο Μάριος Κωνσταντόπουλος βρέθηκε εκεί και απαθανάτισε κάποιες στιγμές για τους αναγνώστες του.

Το εντυπωσιακό σκηνικό και με τους ψηλούς βράχους απο πίσω έκανε το θεατή να ανυπομονεί για το αν θα ανταμειφθεί με το έργο όσο ειχε ανταμειφθεί και απο την εικόνα του που έβλεπε πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης που έκανε την πρεμιέρα της στο θέατρο Badminton το 2016 ενθουσιάζοντας το κοινό που ξεπέρασε τους 50.000 θεατές  παρουσίασε σε περιοδεία την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Δεν ξέρουμε για εσάς αλλά εμείς ταξιδέψαμε και εντυπωσιαστήκαμε απο την παράσταση που κέρδισε όλους τους κριτικούς θεάτρου που έγραψαν για την παράσταση τα καλύτερα λόγια.

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΖΙΑΤΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ, ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΛΕΥΡΗΣ, ΜΠΙΛΛΙΩ ΜΑΡΝΕΛΗ

Τραγούδησαν:

ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ