Το νέο της κόμμα παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το νέο της κόμμα παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο «Χυτήριο», στον Κεραμεικό, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Δημιουργούμε ένα κόμμα που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος και ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρόσθεσε «Δεν είμαστε κόμμα στελεχών, σύμπραξης ή ανακύκλωσης προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε κόμμα μηχανισμών ή εσωτερικών ισορροπιών. Φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα-κίνημα, μέσα από την κοινωνία, μέσα από τις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και τους ζωντανούς ανθρώπους, που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν υποτάσσονται, αντιστέκονται, διεκδικούν, νικούν» .

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει, ενώ μίλησε για πραξικόπημα το περασμένο καλοκαίρι και σκηνοθεσία εκλογών από τους δανειστές.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβεβαίωσε ότι στο νέο κόμμα «λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία. Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας. Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας».

«Κάποιοι έχουν λόγους να τρέμουν και να μην κοιμούνται αν κρίνω από τη σημερινή παρουσία σας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κλείνοντας την ομιλία της.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή,  η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι ηθοποιοί Χάρης Σιώζος και Βάσια Παναγοπούλου, ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης, η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά (που είχε πετάξει την κότα στο μέγαρο Μαξίμου), η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά κ.α.