Δικαίως το συγκλονιστικό έργο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Αργώ για δεύτερη χρονιά.
Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων με σκοπό να την απολαύσουν περισσότεροι φίλοι του καλού θεάτρου.
Ένας εξαιρετικός θίασος αποτελούμενος μόνο από γυναίκες, οι οποίες μαγνητίζουν όλα τα βλέμματα με το ταλέντο τους.
Το έργο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και την ελευθερία και ταυτόχρονα ένα δριμύ κατηγορώ στην καταπίεση. Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση. Η Αγάπη παρουσιάζει την εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 30 έως τις αρχές τις δεκαετίας του 80, εικόνας που άφησε τα σημάδια της στις επόμενες γενιές και εποχές.
Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρά τους, καταπνίγουν τα συναισθήματά τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της, αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει τις ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, τη λύτρωση.
Σε ένα κατάμεστο θέατρο οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με τις ερμηνείες να της χαρακτηρίζουμε το λιγότερο συγκλονιστικές.
Η Αιμιλία Υψηλάντη βρίσκεται στα καλύτερα της και αυτό φαίνεται από τις επιλογές της και τους ανθρώπους που έχει στο πλάι της.
Το Gpop.gr βρέθηκε σε μια από τις παραστάσεις του έργου και έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Μια παράσταση με κοινωνικό μήνυμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Ο κόσμος κατενθουσιασμένος έδωσε το πιο γερό του χειροκρότημα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για αυτή την εξαιρετική δουλειά που παρουσιάζουν.
Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή-Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώτα Κοτσέτα
Δραματουργική επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Βοηθός σκηνογράφου: Ανθή Παρασκευά-Βελουδογιάννη
Φωτογραφίες: Γιάννης Βολιώτης (Volition Pictures)
Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία Νεφέλη Δούκα.
Βαθύτατα ελληνικό, το έργο παρουσιάζει την συγκλονιστική εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80 που άφησε τα σημάδια της και στις επόμενες γενιές και εποχές.
Πρωταγωνιστούν οι Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Δάφνη Λιανάκη, Ιωάννα Λέκκα, Μαρία Νεφέλη Δούκα.















