Νέες εκδόσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων

Νέες εκδόσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων

Η Βασίλισσα του Χιονιού
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Εικόνες Vladyslav Yerko
Ελεύθερη απόδοση: Μάνος Κοντολεών

 Αν κι αυτό το παραμύθι μιλά για μια χιονισμένη εποχή, ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών εδώ και 200 περίπου χρόνια. Συγγραφέας του ο πιο μεγάλος παραμυθάς – ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805 – 1875). Το παραμύθι αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειες της Γκέρτα, ενός κοριτσιού που ψάχνει να βρει τον φίλο της τον Κάι, το αγόρι που έκλεψε η Βασίλισσα του Χιονιού.

Την εικονογράφηση αυτής της έκδοσης την υπογράφει ο Vladyslav Yerko, ένας πολύ γνωστός Ουκρανός εικονογράφος, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις. Το 2002 τιμήθηκε με τον τίτλο του καλύτερου καλλιτέχνη της χρονιάς από το περιοδικό Moscow Book Review. Οι εικόνες του έγιναν παγκόσμια γνωστές μέσα από την εικονογράφηση που έκανε σε βιβλία του γνωστού συγγραφέα Πάολο Κοέλο, όπως βέβαια και για τη δουλειά του στο βιβλίο αυτό. Με την εικονογράφησή του για τη Βασίλισσα του Χιονιού, του Άντερσεν, κέρδισε το Grand Prix στον διαγωνισμό για το Βιβλίο της Χρονιάς 2000. Επίσης κέρδισε βραβείο για το καλύτερο παιδικό βιβλίο από το Αnderson House Foundation, το 2006.

Ο ίδιος ο Πάολο Κοέλο έχει δηλώσει για την εικονογράφηση αυτού του παραμυθιού, πως είναι το πιο όμορφο παιδικό βιβλίο που έχει δει σε όλη του τη ζωή.

ANDERSON HOUSE FOUNDATION
Καλύτερο Παιδικό βιβλίο
2006
Grand Prix Βιβλίο της Χρονιάς 2000