Μιλάμε Ελεύθερα με καλεσμένη τη Ναταλία Τσαλίκη

Μιλάμε Ελεύθερα με καλεσμένη τη Ναταλία Τσαλίκη

«Μιλάμε Ελεύθερα» στην ΕΡΤ3
Mε καλεσμένη τη Ναταλία Τσαλίκη

Η Ναταλία Τσαλίκη είναι φιλοξενούμενη του Χάρη Αρβανιτίδη στην εκπομπή «Μιλάμε Ελεύθερα» της ΕΡΤ3 το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, στις 20:00.

Η ηθοποιός μιλά για την καλλιτεχνική πορεία της από τα φοιτητικά χρόνια στη Φιλοσοφική Αθηνών, όταν αποφάσισε να στραφεί αποκλειστικά στην Τέχνη του Θεάτρου, περνώντας το κατώφλι της Δραματικής Σχολής του Εθνικού. Εξηγεί γιατί αισθάνθηκε για πρώτη φορά στη ζωή της «απελευθερωμένη» από την επιλογή της και «προσηλωμένη» στους στόχους της.

Μιλά για τις καλλιτεχνικές επιλογές της, τα κριτήρια που θέτει, τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει, εξηγώντας πώς αντιλαμβάνεται η ίδια αυτή τη συνεχή διαδικασία. Στηλιτεύει τα «κακώς κείμενα» στο θέατρο και την κοινωνία, τονίζοντας με έμφαση την ανάγκη να ανακαλύψουμε όλοι πρώτα τον εαυτό μας, σε μία διαρκή αυτογνωσία η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Επισημαίνει την αναγκαιότητα για τον ηθοποιό να αποτινάξει από πάνω του τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις «ταμπέλες», αναλύοντας τη δική της κοσμοθεωρία και στάση απέναντι στα πράγματα. Αναφέρεται στις προτεραιότητες που έχει θέσει στη ζωή και την καριέρα της και αναλύει τον προσωπικό αξιακό κώδικά της, με στόχο την εξέλιξή αλλά και την ψυχική ισορροπία της στο Θέατρο και τον βίο της.