Αυτή είναι η σκηνή του Vis A Vis που δεν είδαμε πότε στην οθόνη

Αυτή είναι η σκηνή του Vis A Vis που δεν είδαμε πότε στην οθόνη

Μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές στην Ελλάδα είναι το «Vis A Vis», το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους και έχει καταφέρει τον τελευταίο μήνα να βρίσκεται στο top 10 των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.

Αν και έχει τέσσερις αρκετά πλούσιους κύκλους, η δράση στις φυλακές της Cruz del Sur και Cruz del Norte δεν σταματάει ποτέ και έτσι ολοκληρώνεται και η τελευταία σεζόν στο Netflix.

Μάλιστα, πρεμιέρα έκανε στις 31 Ιουλίου η 5η και τελευταία season του με τίτλο «Vis A Vis: El Oasis».

Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι στην σειρά υπάρχει μια σκηνή όπου οι υπεύθυνοι της μυθοπλασίας επέλεξαν να μην την συμπεριλάβουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα οι πόρτες του Cruz del Norte έκλεισαν για πάντα. Αυτό το έργο στο οποίο ο φεμινισμός έπαιξε θεμελιώδη ρόλο μέχρι το τελευταίο λεπτό τελείωσε για πάντα με ένα επεισόδιο στο οποίο όλες οι πλοκές έκλεισαν εντελώς, στο οποίο τιμήθηκε η Κίτρινη παλίρροια και στο οποίο δόθηκε μεγάλη σημασία στον χαρακτήρα της Soledad Núñez “Sole”, που ήταν η αιτία για μια σειρά εκδηλώσεων που αναμφίβολα άφησε τους οπαδούς της σειράς με το στόμα ανοιχτό.

Ο χαρακτήρας που ενσαρκώνεται αριστοκρατικά από την ηθοποιό María Isabel Díaz υπήρξε ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της 4ης season. Μετά την ανίχνευση του Αλτσχάιμερ, η καταπολέμηση της νόσου της Sole έγινε ένας από τους σκελετούς της μυθοπλασίας. Η διαδικασία επιταχύνθηκε με δυσανάλογο τρόπο με το πέρασμα των επεισοδίων και σιγά-σιγά βλέπουμε το τέλος ενός χαρακτήρα που αναμφίβολα είχε πάντα ζωτικό ρόλο στη σειρά.

Ήταν η «μαμά» της Cruz del Sur και της Cruz del Norte αργότερα και για αυτόν τον λόγο, την είδε να χάνεται εντελώς μπροστά από τους συντρόφους της και συνειδητοποιώντας ότι ξεχνάει τα πάντα.

Το τέλος της σειράς πυροδοτήθηκε όταν η Sandoval ήθελε να την αναγκάσει να φύγει από την Cruz del Norte χωρίς τη δυνατότητα να αποχαιρετήσει τους φίλους της, κάτι που αναμφίβολα αναστάτωσε τη στάση όλων των κρατουμένων, οι οποίοι αποφάσισαν να σηκωθούν ενάντια στους αξιωματούχους της φυλακής επειδή, καθώς φώναζαν επίμονα, “Η Sole δεν θα φύγει.”

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια βίαιη ταραχή για να προστατευτεί η Sole και να της δοθεί το τέλος που της άξιζε γιατί ναι, τους είχε ζητήσει να τη σκοτώσουν προτού να ξεχάσει τα πάντα ή να τη δουν να υποφέρει και φυσικά, όλα τα κορίτσια της και η Κίτρινη παλίρροια τήρησε την υπόσχεση της.

Σε μια από τις πιο δραματικές, σκληρές και ειλικρινείς σκηνές του «Vis a vis», μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε τη δολοφονία της, το τέλος της στα χέρια των στενότερων φίλων της. Ήταν αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την εκπλήρωση των τελευταίων ευχών της, γιατί η Sole το άξιζε.

Όμως μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια συναισθηματική σκηνή που δεν είδε πότε το φως της δημοσιότητας.

Η Sole ξεκουράστηκε, το έκανε αφού πέθανε στο κρεβάτι της και αφού κάηκε στην αυλή του «Vis a vis» επειδή όπως είχε πει ήθελε να «πεθάνει σε μια μεγάλη φωτιά για να ανέβει στον ουρανό». Αυτή ήταν η τελευταία της σκηνή, η τελευταία της στιγμή στο «Vis a vis», αλλά μπορούμε λίγο να φανταστούμε ότι αρχικά δεν θα ήταν έτσι, η τελευταία σκηνή της  Sole, καθώς θα πρωταγωνιστούσε με τον Anabel, έναν άλλο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ιστορία που πέθανε στην 3η season.

Η ηθοποιός που την ενσαρκώνει, η Inma Cuevas, ήταν υπεύθυνη για την αποκάλυψη της εικόνας στην οποία μπορούμε να δούμε την τελευταία στιγμή και των δύο μαζί, μια σκηνή που τελικά εξαλείφθηκε από τα τελικά βίντεο του “Vis a vis“.

«Μην περπατάς μπροστά μου, μπορεί να μην σε ακολουθώ. Μην περπατάς πίσω μου, ίσως να μην σε οδηγήσω. Περπατήστε δίπλα μου και ας είμαστε φίλοι. ” Σε κάθε άτομο που έκανε δυνατή αυτή τη μεγάλη σειρά. Σας ευχαριστώ για αυτόν τον περίπατο στην αιωνιότητα», έγραψε η Inma Cuevas στο προσωπικό της Instagram μαζί με εικόνες από τη μαγνητοσκόπηση των τελευταίων στιγμών της σειράς, σκηνές που δεν μεταδόθηκαν ποτέ.

Σε ένα από τα στιγμιότυπα βλέπουμε ότι η Sole και η Anabel αφήνουν μαζί την φυλακή Cruz del Norte, αφήνοντας μαζί με αυτό που θα μπορούσε να είναι παράδεισος. Χωρίς αμφιβολία, ένα ποιητικό, όμορφο τέλος που θα είχε αγγίξει όλους τους οπαδούς του «Vis a vis».

Φωτογραφίες: Instagram/Inma Cuevas