Ζέτα Δούκα: «Ως παιδί έχω φάει χαρακιές, δεν είχα ισχυρή αυτοεκτίμηση και φάνηκε αργότερα»

Ζέτα Δούκα: «Ως παιδί έχω φάει χαρακιές, δεν είχα ισχυρή αυτοεκτίμηση και φάνηκε αργότερα»

Καλεσμένη στην εκπομπή “Μαμά-δες” της Ζωής Κρονάκη, βρέθηκε η Ζέτα Δούκα.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο η βία υπήρχε ως μέσο διαπαιδαγώγησης στα σχολεία καθώς και για το bullying που ασκούσαν τα παιδιά το ένα στο άλλο.

Μάλιστα, η Ζέτα Δούκα που ασχολείται και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων αποκάλυψε πως τότε θεωρούνταν φυσιολογικό ένα παιδί να κοροϊδέψει ένα άλλο αλλά και ένας δάσκαλος να ασκήσει βία πάνω τους για να τα συνετίσει.

«Στο σχολείο υπήρχαν άτομα, συμμαθητές μας, που δεν μας συμπαθούσαν και μπορεί να μας έκαναν πράγματα τα οποία μας έφερναν σε δύσκολη θέση. Θυμάμαι τέτοια περιστατικά. Ήμουν όμως ένα παιδί που πάντοτε προσπαθούσα να μη μεγαλοποιώ τα πράγματα μέσα μου.

Θεωρώ δηλαδή ότι είχα την ψυχραιμία, αν και δεν ξέρω πως γιατί δεν μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που μου ενέπνευσε αυτοπεποίθηση. Δεν είχα ισχυρή αυτοεκτίμηση και αυτό φάνηκε και αργότερα. Ωστόσο είχα μια μπάρα προστασίας και δεν άφηνα τον εαυτό μου να στεναχωρηθεί πάρα πολύ από τις αντιδράσεις των άλλων παιδιών» είπε η Ζέτα Δούκα.

Ενώ σε άλλο σημείο η Ζέτα Δούκα σημείωσε: «Τότε δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε αν αυτό το «παιχνίδι», που κάποιος θα σου έβαζε τρικλοποδιά ή θα σε κορόιδευε, ήταν αθέμιτο και έπρεπε κάπου να το πω. Εγώ τουλάχιστον, στην ηλικία που είμαι, έζησα την βία από την πλευρά των καθηγητών στους μαθητές. Εγώ έχω φάει χαρακιές, έχω φάει καρπαζιές, έχω φάει ένα χαστούκι. Τότε δηλαδή η «τιμωρία που διαπεδαγωγεί» ήταν πάρα πολύ στη ζωή μας. Τι να έλεγα εγώ στον μπαμπά ή στην μαμά μου; Ότι με έδειρε ή με κορόιδεψε ο συμμαθητής μου;».