Βικύ Πρωτογεράκη: “Μεγάλος δημιουργός μου είπε πως όποια κοπέλα έπαιξε μαζί του, είχε περάσει από το κρεβάτι του”

Βικύ Πρωτογεράκη: “Μεγάλος δημιουργός μου είπε πως όποια κοπέλα έπαιξε μαζί του, είχε περάσει από το κρεβάτι του”

Στην εκπομπή T-Live μίλησε η Βίκυ Πρωτογεράκη και αναφέρθηκε στις δύο σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν.

Μάλιστα, η ηθοποιός και δικηγόρος περιέγραψε στην Τατιάνα Στεφανίδου τα όσα έζησε στο παρελθόν, αλλά και πώς τα απέφυγε.

«Δεν το έκανα τότε γιατί το αντιμετώπισα αμέσως. Δεν το συνέχισα, δηλαδή σε αυτούς τους ανθρώπους που με παρενόχλησαν δε συνέχισα να είμαι στις δουλειές τους, αρνήθηκα επί τόπου και έλαβα μέτρα για να απομακρυνθώ. Θεώρησα ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Επειδή ο πατέρας μου ήταν ταγματάρχης της χωροφυλακής και πολύ αυστηρός άνθρωπος από το Μυλοπόταμο του Ρεθύμνου, ήξερα ότι κάποια θέματα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει πολύ σκληρά και δεν ήθελα τραγωδίες στην οικογένεια.

Σεξουαλική βία δεν θα το έλεγα. Εγώ είχα πρόταση από έναν πολύ μεγάλο δημιουργό, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο για να μου κάνει υποδείξεις στην υποκριτική μου και μου είπε πως όποια κοπέλα έχει παίξει μαζί του, έχει περάσει από το κρεβάτι του. “Θέλω να μου πεις που και πότε”, μου είπε. Ήταν ο άνθρωπος ευθύς.

Τότε έπαιζα στο Εθνικό θέατρο, σκέφτηκα με ποιον τρόπο μπορούσα να αντιδράσω. Ήξερα ότι είχε δύναμη, έτσι λοιπόν έστειλα 10 τριαντάφυλλα και ένα γράμμα που του ζητούσα να με απαλλάξει. Δε με απάλλαξε αμέσως και αναγκάστηκα να αποταθώ σε μία υπεύθυνη που του είπε ότι δεν θέλω να συνεχίσω. Τον γνώριζε ο πατέρας μου τον εν λόγω κύριο» είπε η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Στη συνέχεια, η Βίκυ Πρωτογεράκη μίλησε και για τη δεύτερη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, όπου γνωστός σκηνοθέτης της επέδειξε τα γεννητικά του όργανα.