Βασίλης Μπισμπίκης: «Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο»

Βασίλης Μπισμπίκης: «Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο»

Αφιερωμένο στο κίνημα των καλλιτεχνών, στις κινητοποιήσεις τους και στις επόμενες αποφάσεις ήταν το «Mega Stories».

Μάλιστα, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε τον Βασίλη Μπισμπίκη έξω από την κατάληψη του θεάτρου REX και συνομίλησε μαζί του για το νέο προεδρικό Διάταγμα και τον αγώνα που δίνουν οι ηθοποιοί.

«Αντιδρούμε για την αξιοπρέπεια μας, των ανθρώπων που σπουδάσαμε και περάσαμε χρόνια μέσα σε σχολές για να πάρουμε το πτυχίο του ηθοποιού και πλέον δεν υφίσταται αυτό το πράγμα. Γίνεται ένα χαρτί Λυκείου. Αλλά πάνω από αυτό νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για όλο αυτό, δεν σε σέβονται. Όσο περνάει ο καιρός αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι ότι απαξιώνουν τον πολιτισμό και την υποκριτική. Και δεν σε ακούνε κιόλας. Σε απαξιώνουν και αυτό είναι το χειρότερο. Αυτό είναι που σε κάνει να είσαι στα κάγκελα.

Οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις ναι, είναι μια από τις λύσεις. Και το θέατρο να κλείσει, και η τηλεόραση και οι ηθοποιοί να απεργήσουν. Όλα αυτά είναι λύσεις. Είναι ένας τρόπος για να πιέσεις μια κατάσταση» ανέφερε ο Βασίλης Μπισμπίκης και συνέχεια εξομολογήθηκε:

«Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο, αλλά το Γυμνάσιο. Μέσα από τα εξαιρετικά ταλέντα του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο του ηθοποιού. Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο.

Η δουλειά αυτή έχει την ανασφάλεια έτσι κι αλλιώς. Παλεύουμε για τις συλλογικές συμβάσεις. Ποιες θεσούλες στο Δημόσιο; Είναι ξεκάθαρα για την αξιοπρέπειά μας. Δεν είναι για το χρήμα αυτό που γίνεται, για να πάρουμε 170 ευρώ παραπάνω.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν πόλεμο στον πολιτισμό και στην Τέχνη. Κάνουν βεντέτα. Θα το πάμε στα άκρα, να μας ακούσουν πραγματικά. Για μένα μια πρόταση θα ήταν να μη συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Αθηνών. Να μη γίνει καθόλου. Είναι οικονομική πληγή. Δεν είναι πληγή να μην μας αναγνωρίζουν τα πτυχία; Πρέπει να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά. Είναι σημαντικό για τους νέους, αυτοί είναι το μέλλον».