Βάνα Μπάρμπα: “Λεγόταν ότι ήμουν με έναν άνθρωπο και ότι ήμουν παρούσα όταν είχε φύγει από τη ζωή…”

Βάνα Μπάρμπα: “Λεγόταν ότι ήμουν με έναν άνθρωπο και ότι ήμουν παρούσα όταν είχε φύγει από τη ζωή…”

Καλεσμένη στην εκπομπή “T-Live” της Τατιάνας Στεφανίδου, βρέθηκε η Βάνα Μπάρμπα.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, λεκτική και σωματική βία στον χώρο του θεάτρου, ενώ εξομολογήθηκε πως πριν από περίπου είκοσι χρόνια και η ίδια είχε διαπομπευτεί.

«Όλοι οι συνάδελφοί έχουν εκδιωχθεί πολύ λογικά από τις δουλειές τους γιατί μετά από τόσο ντόρο δε μπορούν να βγαίνουν στην τηλεόραση. Εγώ είμαι υπέρ των γυναικών. Είναι η εποχή που οι φωνές πρέπει να ακούγονται. Δεν είναι τυχαίο που έσπασε το απόστημα αυτή τη στιγμή. Έχουν πέσει οι μάσκες αυτή την εποχή, είναι ο καιρός να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Εγώ έκανα μια διαφοροποίηση και ακόμα την υποστηρίζω. Δεν μπορεί να γίνεται τηλεδικαστήριο. Δε μπορούν τα media να βγαίνουν και να λένε μόνα τους. Είπα το εξής, να πάνε στα δικαστήρια, να εκπροσωπηθούν οι παράγοντες και οι θιγόμενοι και τα θύματα και οι θύτες και μόλις βγει η απόφαση να μην ξαναϋπάρξει άδεια γι’ αυτούς», είπε στην αρχή η Βάνα Μπάρμπα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δική της διαπόμπευση:

«Παλιά, πριν πάρα πολλά χρόνια, είχα βιώσει μια τεράστια, αδηφάγα κατάσταση, όπου λεγόταν ότι ήμουν με έναν άνθρωπο, που είχα ζήσει μαζί του τα τελευταία χρόνια, και ότι ήμουν παρούσα όταν είχε φύγει από τη ζωή. Αυτό είχε ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, ήταν κάτι απίστευτο. Ήταν ένα πράγμα που με έπνιγε καθημερινά. 23 χρόνια πριν, ήμουν ένα αντικείμενο διαπομπής, υπήρχε διαπόμπευση χωρίς να μπορώ να αμυνθώ, χωρίς να μπορώ να μιλήσω. Να ακούγεται παντού ότι ένας άνθρωπος που έχεις ζήσει, που έχεις αγαπήσει, ένα τεράστιο ψέμα, είχα λοιδορηθεί. Δεν μπορούσα να απαντήσω, δεν υπήρχε κανένας τρόπος. Είχα πάθει ένα τρομερό σοκ για την αδικία που είχα υποστεί».