Το τραγούδι του Μιχάλη Ρακιντζή που ακούγεται στη σειρά «The Tourist» με τον γοητευτικό Jamie Dornan

Το τραγούδι του Μιχάλη Ρακιντζή που ακούγεται στη σειρά «The Tourist» με τον γοητευτικό Jamie Dornan

“Το ξέρεις ότι είναι αδύνατον να νευριάσεις άμα ακούς αυτό το τραγούδι;”, ρωτάει ένας εκ των πρωταγωνιστών έχοντας δυναμώσει τη μουσική που έχει βάλει να παίζει σε ιδιωτική πτήση και ξεκινά να τραγουδά τους στίχους.

Θα ήταν μία ακόμη τυπική σκηνή από μία σειρά, αν το κομμάτι στο οποίο αναφερόταν ο Alex Andreas δεν ήταν το “Δικός Σου Για Πάντα” του Μιχάλη Ρακιντζή.

Ας κάνουμε μία μικρή παύση για να το συνειδητοποιήσουμε μαζί. Τι δουλειά έχουν τα ελληνικά early 90s στη νέα μίνι σειρά του BBC με πρωταγωνιστη τον Jamie Dornan;

Μεταξύ όμως, γιατί να μην έχουν κιόλας, όταν πρόκειται για ένα τραγούδι που αποδεδειγμένα έχει περάσει στη σφαίρα της διαχρονικότητας και μάλιστα από έναν καλλιτέχνη που μόνο απαρατήρητος δεν έχει περάσει από τη βρετανική δισκογραφία.

Από τη θητεία του με τους Scraptown και τα επικά ντουέτα The Desert is in Your Heart/Πεθαίνω Στην Ερημιά (Bonnie Tyler-Σοφία Αρβανίτη) και Get Away (Ian Gillan-Μιχάλης Ρακιντζής) που φέρουν τη δική του μουσική υπογραφή και γνώρισαν τεράστια επιτυχία μέχρι και σήμερα ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης πάντα, με κάποιο τρόπο παραμένει επίκαιρος.

Ο ίδιος, ως ανήσυχο πνεύμα δε σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται μουσικά, ενώ προ κορονοϊού τουλάχιστον, φρόντιζε όπως μου είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή μας, να κρατά επαφή με το κοινό του με μία ετήσια συναυλία που παραδοσιακά βγαίνει sold out.

Λίγα λόγια για τη σειρά The Tourist

Πρόκειται για μία μίνι σειρά 6 επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Jamie Dornan. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σύντομη σύνοψη: “Είναι ζωντανός, αλλά τραυματισμένος και δεν έχει ιδέα ποιος είναι.

Χαμένος στην αυστραλιανή ύπαιθρο, τρέχει να ξεφύγει από ένα παρελθόν που δε μπορεί να θυμηθεί, ενώ κάποιος τον θέλει νεκρό.” Ο Dornan ξυπνά σε ένα νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο, αλλά η αμνησία δεν του επιτρέπει να θυμηθεί το παραμικρό για την ταυτότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά έκανε πρεμιέρα στο BBC One, ενώ σύντομα θα γίνει διαθέσιμη και στα HBO Max, ZDF και Stan, δηλαδή σε Αμερική, Γερμανία και Αυστραλία αντίστοιχα.

Πηγή: esquire.com.gr