Το συγκινητικό βίντεο της Finos Film για τα γενέθλια της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Το συγκινητικό βίντεο της Finos Film για τα γενέθλια της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ήταν 20 Ιουλίου του 1934, όταν πριν από 87 χρόνια γεννήθηκε η πιο λαμπερή σταρ που πέρασε ποτέ από το ελληνικό σινεμά και από το ελληνικό θέατρο.

Η μοναδική Αλίκη Βουγιουκλάκη που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα όσο ελάχιστοι.

Η Finos Film μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, θέλησε να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, δημοσιεύοντας ένα υπέροχο βίντεο με σκηνές από την ταινία της «Το Κλωτσοσκούφι» όπου τραγουδά το «Σπουργιτάκι μου».

«Γεννήθηκε σαν σήμερα, αυτό το δροσερό, χαριτωμένο και ναζιάρικο πλάσμα, που το λένε Αλίκη. Με την απύθμενη γοητεία και την πολύ σκληρή δουλειά, έχτισε τον μύθο της έξυπνα και αποφασιστικά, με αποτέλεσμα να παραμένει ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της Φίνος Φιλμ και της ελληνικής κινηματογραφίας.

«Το Κλωτσοσκούφι» ήταν από τις ταινίες που σημάδεψαν την πορεία της Αλίκης, όπως είχε αναφέρει η ίδια χρόνια αργότερα. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου δύο φορές. Κι αυτό γιατί αρχικός συμπρωταγωνιστής της Αλίκης ήταν ο Μιχάλης Νικολινάκος, με τον οποίο είχε γυριστεί σχεδόν ολόκληρη η ταινία.

Όταν, όμως, ο Φίνος πήγε στην δοκιμαστική προβολή, παρατήρησε ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν ταίριαζαν μεταξύ τους και αποφάσισε να γυρίσει την ταινία από την αρχή, αυτή τη φορά, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα δικαίωσε την απόφαση του Φίνου.

Βλέπουμε σκηνές από την ταινία «Το Κλωτσοσκούφι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη να τραγουδά το «Σπουργιτάκι μου» σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι», έγραφε η λεζάντα του post.