Το προξενιό της Ιουλίας: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

Το προξενιό της Ιουλίας: Όλες οι εξελίξεις της εβδομάδας

Δύσκολες αποδεικνύονται για την Ιουλία οι πρώτες ημέρες και ιδιαίτερα οι πρώτες νύχτες στο αρχοντικό του Προβιού, που προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα της ζωή, έχοντας πάνω της πάντα το άγρυπνο βλέμμα της Χάδως.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια

Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Η επόμενη μέρα του γάμου βρίσκει τον Γιωργίκη Προβιό περήφανο και πανευτυχή, ενώ η νεόνυμφη Ιουλία προσπαθεί να συμβιβαστεί με τη νέα κατάσταση και να επιβιώσει μέσα στις ιδιόρρυθμες συνθήκες του αρχοντικού. Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης προσπαθεί να ξεχάσει, με τη βοήθεια του Ζαφείρη και της μητέρας του, που δέχεται την επίσκεψη της Κατερίνης, η οποία της θυμίζει πως η παρέμβαση του άντρα της θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ τον έγκλειστο στην φυλακή Στράτο.

Ενώ, όμως, η Κυριακούλα προσπαθεί να μεταπείσει τον γιό της για την Φιλιώ, εκείνη, συνεχίζοντας να τον πολιορκεί, του βάζει μια ιδέα για την Ιουλία και τον Γιωργίκη, που δεν αφήνει τον Γρηγόρη να ησυχάσει. Κι ενώ η δεύτερη νύχτα στο αρχοντικό Προβιού φτάνει και μοιάζει χειρότερη από την πρώτη, η Ιουλία, μην αντέχοντας, ξεσπά σε κλάματα, παρά την προσπάθεια του Γιωργίκη να την συνεφέρει.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου

Η νιόπαντρη Ιουλία βιώνει τραυματικά την εμπειρία από τις πρώτες νύχτες του γάμου της, ενώ ο Γιωργίκης προσπαθεί να της δείξει το πιο καλό του πρόσωπο, προξενώντας την οργή της Χάδως που περιμένει η νύφη να περιποιείται τον γαμπρό και όχι το αντίθετο. Όμως οι επιπτώσεις της καινούργιας συνθήκης μέσα στο σπίτι, δεν έχουν φανεί ακόμα. Ώσπου τα μέλη της οικογένειας αντιλαμβάνονται την απουσία του Χρήστου, που απ’ότι μαθαίνουν από την Δέσπω, πήρε αναστατωμένος το άλογό του και χάθηκε μέσα στη νύχτα.

Ο Γιωργίκης σπεύδει να τον αναζητήσει στο δάσος των μανιταριών, αλλά δεν τον βρίσκει, καθώς ο Χρήστος, έχει στο μεταξύ βρει καταφύγιο στο μοναστήρι και στον πατέρα Επιφάνειο, που τον καθοδηγεί με τον τρόπο του για το πως θα βρει το ημερολόγιο της μητέρας του. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, ο Απόστολος βρίσκει στο σπίτι της Αλεξάνδρας, το γράμμα που της έδωσε ο Ατζαλίνας πριν εκείνη αναχωρήσει από τον Τύρναβο. Και η Ιουλία αναρωτιέται, πώς ήξερε η μητέρα της και της έδειξε τον τρόπο να παραπλανήσει τον γαμπρό την πρώτη νύχτα του γάμου;

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Η Ιουλία προσπαθεί να προσαρμοστεί στο αρχοντικό των Προβιών. H Χάδω της φέρεται άσχημα με κάθε ευκαιρία, προσπαθώντας να της υπενθυμίσει πως πρέπει να αλλάξει τρόπους προκειμένου να είναι αντάξια της θέσης της ως «κυρία Προβιού» και προκαλώντας ταυτόχρονα τον θυμό του Γιωργίκη, που την υπερασπίζεται, την ίδια στιγμή, που αρχίζει από τη μεριά του να ανησυχεί από τις συχνές συναναστροφές του Χρήστου με την Ιουλία. Δεν είναι όμως ο μόνος που ζηλεύει. Στην Αθήνα, το γράμμα του Ατζαλίνα δημιουργεί μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Αποστόλη και την Αλεξάνδρα, αναγκάζοντάς την να κάνει μια επιλογή που θα καθορίσει το μέλλον τους.

Ενώ στη Λάρισα, το ραντεβού της Βαγγελίτσας και του Ρήγα, θα έχει απρόσμενη κατάληξη, βάζοντας φιτιλιές στον οξύθυμο αδελφό της Ιουλίας, που μυρίζεται ότι υπάρχει παρέμβαση του γνωστού Σωτηράκη. Την ίδια ώρα και ενώ η Δέσπω, βρίσκει το περιθώριο να δείξει σιγά-σιγά την προτίμησή της στο νέο της αφεντικό, το σπίτι αναστατώνεται για άλλη μια φορά, από τη νέα εξαφάνιση του Χρήστου, που αυτή τη φορά έχει φύγει μαζί με την Ιουλία.

Συντελεστές

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός, Νίκος Ζαπατίνας,

Παραγωγή: Primaviosione

Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λίλλυ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού, Δημήτρης Γκουτζαμάνης. Στο ρόλο του Στράτου Ραζίνη ο Αδάμ Μπουσδούκος. Στο ρόλο του Νικόλα Σκούταρη ο Βασίλης Κουκαλάνι.

«Το προξενιό της Ιουλίας», Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη στις 22:40.