Το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του Πρίγκιπα Φίλιππου και η κηδεία του

Το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του Πρίγκιπα Φίλιππου και η κηδεία του

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από την ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μέσα από μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, ανακοίνωσε τον θάνατο του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα το παλάτι αμέσως μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα Φίλιππου θα ακολουθήσει το σχέδιο Operation Forth Bridge, όπου αναφέρονται όλες οι επιλογές του Δούκα του Εδιμβούργου για την κηδεία του.

Στη συνέχεια η Μεγάλη Βρετανία θα κηρυχτεί σε Εθνικό Πένθος, κατά το οποίο μεταξύ άλλων οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες, οι παρουσιαστές ειδήσεων που θα ανακοινώσουν την είδηση θα φορούν μαύρα και οι βουλευτές θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα μπει σε μια επίσημη περίοδο πένθους που θα κρατήσει 30 μέρες.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν επιθυμούσε μεγάλη κηδεία και το πιο πιθανό είναι η τελετή να πραγματοποιηθεί στο St. George’s Chapel στο Windsor Castle και ως βετεράνος του βασιλικού Ναυτικού έχει ζητήσει μια στρατιωτική κηδεία.

Ο τάφος του θα είναι στους Frogmore Gardens, στο κοιμητήριο της βασιλικής οικογένειας.

Επιπλέον ο Πρίγκιπας Κάρολος παραμένει πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, με τον Πρίγκιπα Ούλιαμ να ακολουθεί και αμέσως μετά τα τρία παιδιά του, George, Charlotte και Louis.