Το Netflix θα δώσει υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στη μνήμη του Chadwick Boseman

Το Netflix θα δώσει υποτροφία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων στη μνήμη του Chadwick Boseman

To Netflix ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το ποσό ύψους 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο Howard, στο οποίο είχε αποφοιτήσει ο Chadwick Boseman.

Συγκεκριμένα εις μνήμην του πρωταγωνιστή του Black Panther, η streaming πλατφόρμα θα δώσει υποτροφία στο πανεπιστήμιο Howard.

Μάλιστα, η υποτροφία Chadwick A. Boseman Memorial θα καλύπτει την τετραετή φοίτηση στο νεοσύστατο Κολέγιο Καλών Τεχνών, το οποίο πήρε το όνομά του.

Ενώ η γυναίκα του αδικοχαμένου ηθοποιού, Ledward-Boseman δήλωσε:

«Σε πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες δεν δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ελπίζουμε να υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, χωρίς τον οικονομικό περιορισμό στην εκπαίδευση».

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Howard, Wayne Frederick δήλωσε:

«Με βαθιά ευγνωμοσύνη και ευχαρίστηση ανακοινώνουμε τη δημιουργία μιας υποτροφίας προς τιμήν του αποφοίτου, του Chadwick Boseman, του οποίου η ζωή και η προσφορά στις τέχνες εξακολουθούν να αποτελούν έμπνευση.

Αυτή η υποτροφία ουσιαστικά συμβολίζει την αγάπη του Chadwick για το Howard, και την προθυμία του να υποστηρίξει τις μελλοντικές γενιές μαθητών του πανεπιστημίου. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη διαρκή υποστήριξη και συνεργασία της συζύγου του Chadwick, κυρίας Simone Ledward Boseman, και του Netflix για αυτό το σημαντικό δώρο».

Ο Chadwick Boseman που πέθανε στα 43 του από καρκίνο στις 28 Αυγούστου του 2020, αποφοίτησε από το Howard το 2000, αποκτώντας πτυχίο καλών τεχνών στη σκηνοθεσία ενώ το 2018 επέστρεψε στο πανεπιστήμιο ως ομιλητής της έναρξης στην αποφοίτηση.

Το πανεπιστήμιο δημοσίευσε πρόσφατα το παραπάνω time- lapse video, στο οποίο δείχνει την εγκαθίδρυση του ονόματός του επάνω στο κτίριο, το οποίο πλέον θα λέγεται Chadwick A. Boseman College of Fine Arts.