Το Forbes ανακοίνωσε τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

Το Forbes ανακοίνωσε τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο

Στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου είναι η Angela Merkel που παραμένει σταθερά στην κορυφή και για το 2020. Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό για δέκατη συνεχή χρονιά.

Ωστόσο, τα βλέμματα όλων στρέφονται και πάλι στην Kamala Harris η οποία εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της λίστας!

Η 56χρονη εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εισβάλλει για πρώτη φορά στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, κάνοντας άλμα απευθείας στην πρώτη πεντάδα.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο, όταν ο Joe Biden αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ, η Harris θα γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Christine Lagarde με την επικεφαλής της ΕΚΤ να παραμένει εκεί που ήταν και πέρυσι. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ursula von der Leyen και η Μelinda Gates, ενώ στο Νο7 είναι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi.

Στη λίστα του Forbes φιγουράρουν γυναίκες από 30 χώρες, εκπρόσωποι τεσσάρων γενεών.

Ανάμεσά τους είναι 10 αρχηγοί κρατών, 38 CEO και πέντε επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και ηγέτες που αναγνωρίστηκαν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την πανδημία, όπως η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας Jacinda Ardern, η οποία βρίσκεται στη θέση 32.

 1. Angela Merkel
 2. Christine Lagarde
 3. Kamala Harris
 4. Ursula von der Leyen
 5. Μelinda Gates
 6. Mary Barra
 7. Nancy Pelosi
 8. Ana Patricia Botín
 9. Abigail Johnson
 10. Gail Boudreaux
 11. Carol Tomé
 12. Emma Walmsley
 13. Susan Wojcicki
 14. Julie Sweet
 15. Safra Catz
 16. Ruth Porat
 17. Judith McKenna
 18. Kristalina Georgieva
 19. Martina Merz
 20. Oprah Winfrey