Το εξώφυλλο των TIME στο κατεστραμμένο Οβάλ Γραφείο για την «επόμενη ημέρα» του Joe Biden

Το εξώφυλλο των TIME στο κατεστραμμένο Οβάλ Γραφείο για την «επόμενη ημέρα» του Joe Biden

Στην πρώτη ημέρα του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του περιοδικού TIME που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Αμερικανό καλλιτέχνη Tim O’ Brien.

Στο έργο του Tim O’Brien, o Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται στο προεδρικό γραφείο στον Λευκό Οίκο, να κοιτάζει σκεπτικός έξω από τα παράθυρα και ενώ τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί παραπέμπουν σε φωτιά. Το οβάλ γραφείο έχει υποστεί ζημιές, προφανώς από τον προηγούμενο ένοικό του αλλά και τους υποστηρικτές του.

Οι κουρτίνες είναι σκισμένες και το ταβάνι έχει ρωγμές, αναρίθμητα χαρτιά βρίσκονται σε στοίβες, junk food έχει χυθεί στο γραφείο, ενώ στο πάτωμα φαίνονται πατημασιές, ένα κόκκινο καπέλο ΜΑGA και μία ντουντούκα – που παραπέμπει σε ένα από τα αντικείμενα που έφερε μαζί του ο Jake Angeli, ο οποίος πριν δύο εβδομάδες εισέβαλε στο Καπιτώλιο μαζί με υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Το γραφείο είναι λερωμένο με σπρέι, ενώ το ακουστικό του τηλεφώνου έχει πέσει στο πάτωμα. Στο εξώφυλλο η μόνη φράση που αναγράφεται είναι: «Day One» (Ημέρα Πρώτη).

Το editorial του TIME είναι αφιερωμένο, όπως θα ήταν αναμενόμενο, στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που χθες έγινε επίσημα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Το περιοδικό κάνει λόγο για αποκατάσταση ενός ψήγματος ομαλότητας σε μία αναστατωμένη δημοκρατία, ενώ στηλιτεύει και τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στην τελετή. Παράλληλα αναφέρει πως η ορκωμοσία, καθώς ο κόσμος ήταν ελάχιστος ενώ 25.000 εθνοφρουροί βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον, θύμισε μία ορκωμοσία που θα γινόταν σε καιρό πολέμου.

Έργα του Tim O’ Brien έχουν κοσμήσει αρκετές φορές το εξώφυλλο του Time, αλλά και άλλων μεγάλης κυκλοφορίας εντύπων όπως τα Rolling Stone, GQ, Esquire, National Geographic και Der Spiegel, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και από τα ταχυδρομεία των ΗΠΑ για σειρές γραμματοσήμων.

Πηγή: lifo.gr