Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων του Damiano David και η ανακοίνωση της EBU

Το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων του Damiano David και η ανακοίνωση της EBU

Το βράδυ του Σαββάτου 22 Μαϊου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του 65ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision και μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Ιταλία, η οποία συγκέντρωσε στη συνδυαστική ψηφοφορία επιτροπών και κοινού 524 βαθμούς.

Ενώ τη γειτονική χώρα εκπροσώπησε το συγκρότημα Maneskin με το κομμάτι “Zitti E Buoni“.

Μάλιστα, μετά τη νίκη της Ιταλίας κυκλοφόρησαν φήμες και ερωτήματα για το αν ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος, Damiano David έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα στο Green Room, την ώρα του μεγάλου τελικού.

Αφορμή στάθηκε ένα πλάνο, στο οποίο ο τηλεοπτικός φακός τον έχει πιάσει να γέρνει με το κεφάλι προς το τραπέζι.

Ο 22χρονος τραγουδιστής από την πλευρά του αρνήθηκε ότι έκανε χρήση ουσιών και προθυμοποιήθηκε να υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις. Όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, ο λόγος που έσκυψε είναι ότι ο κιθαρίστας Thomas Raggi είχε σπάσει ένα ποτήρι στα πόδια τους.

Την ύπαρξη γυαλιού στο χώρο, επιβεβαίωσε αργότερα, κατόπιν ελέγχου και η EBU.

Τελικά, ο Damiano έκανε τοξικολογικές εξετάσεις και η EBU με επίσημη ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Έτσι το συμβάν θεωρείτε λήξαν καθώς αποδεδειγμένα ο τραγουδιστής δεν έκανε χρήση ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EBU

«Μετά τους ισχυρισμούς, σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Green Room του μεγάλου τελικού του διαγωνισμού της Eurovision στις 22 Μαΐου, η EBU, έπειτα από αίτημα της Ιταλικής αντιπροσωπείας, έκανε έναν ενδελεχή έλεγχο στα στοιχεία, περιλαμβανομένων και όλων των διαθέσιμων πλάνων.

Ελήφθη επίσης και εξετάστηκε εθελοντικά δείγμα από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Måneskin, το οποίο ήταν αρνητικό και το έχει δει η EBU. Δεν έγινε λοιπόν καμία χρήση ναρκωτικών ουσιών στο Green Room και το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Είμαστε ενήμεροι πως μία ανακριβής θεωρία, οδήγησε σε fake news, τα οποία προσπάθησαν να επισκιάσουν το πνεύμα και το αποτέλεσμα του τελικού και άδικα, επηρέασαν το συγκρότημα.

Συγχαίρουμε για ακόμα μία φορά τους Måneskin και ευχόμαστε τεράστια επιτυχία. Αναμένουμε με ανυπομονησία με την Ιταλική Κρατική Τηλεόραση RAI, στην παραγωγή ενός πραγματικού υπερθεάματος στον διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ιταλία».