Την μοναδική ελληνική ταινία της Φίνος Φίλμ «Ο Ατσίδας» προβάλλει ο Alpha

Την μοναδική ελληνική ταινία της Φίνος Φίλμ «Ο Ατσίδας» προβάλλει ο Alpha

«Ο Ατσίδας», η μοναδική ελληνική ταινία της Φίνος Φίλμ,
έρχεται στον Alpha

«Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε» διαπιστώνει ο Ντίνος Ηλιόπουλος, «Στρίβειν δια του αρραβώνος» συμβουλεύει ο Στέφανος Στρατηγός, «Όλα είναι ατμός» φιλοσοφεί ο Θανάσης Βέγγος.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φοβερές ατάκες της μοναδικής ελληνικής ταινίας του Γιάννη Δαλιανίδη που ακόμη και σήμερα αναπαράγονται από άτομα κάθε ηλικίας. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ταινίες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και εξακολουθούν να το κάνουν. Ρεσιτάλ ερμηνειών, εξαιρετική σκηνοθεσία, αξέχαστε ατάκες και απίθανοι διάλογοι είναι τα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής τους.

Σε αυτή την ταινία όλοι είναι γαμπροί και ο καθένας έχει μια ανύπαντρη αδερφή, την τιμή της οποίας οφείλει να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο… μέχρι θανάτου! Το αποτέλεσμα; Σπαρταριστό!

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας:

Ο Αλέκος συνδέεται από καιρό με την Βούλα, χωρίς να αποφασίζει να την παντρευτεί, μέχρι που ο αδελφός της απειλεί να τον σκοτώσει αν δεν αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της αδελφής του. Ο Αλέκος έχει και αυτός μια ανύπαντρη αδελφή, την Άννα, που χωρίς να το ξέρει συνδέεται κρυφά με έναν νεαρό, τον Αντώνη.

Ο Αλέκος και ο Αντώνης συναντιούνται τυχαία σε ένα εξοχικό κέντρο, στο οποίο ο Αντώνης μαθαίνει στον Αλέκο την μέθοδο «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Έτσι, εκπλήσσεται σφόδρα όταν αργότερα ανακαλύπτει ότι ο Αντώνης είναι ο μέλλων μνηστήρας της αδελφής του, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα μπερδέματα τόσο για τον ίδιο και την Βούλα, όσο και για την αδελφή του.

Ταυτότητα

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1962
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

(Από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Εξοχικόν Κέντρον ο Έρως»)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός

Διάρκεια: 83

 «Ο Ατσίδας», Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 22:10.