Θεσσαλονίκη: Στα 20 εκατομμύρια ευρώ η αξία της παραγωγής του «The Expendables 4»

Θεσσαλονίκη: Στα 20 εκατομμύρια ευρώ η αξία της παραγωγής του «The Expendables 4»

«Άρωμα» Θεσσαλονίκης θα έχουν τα γυρίσματα των Αναλώσιμων (The Expendables), αφού από τον Νοέμβριο ξεκινούν γυρίσματα στην πόλη για την 4η εκδοχή τους.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες, σε τεχνικό επίπεδο, από τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη, όπου θα γυριστεί το ένα τρίτο της μεγάλης παραγωγής.

Τα γυρίσματα ταινιών αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα, στις οποίες συμμετέχουν ταυτόχρονα πολλοί διάσημοι κι ακριβοπληρωμένοι σταρ διεθνούς βεληνεκούς, αποτελούν το επιστέγασμα των εργωδών προσπαθειών και της επιμονής του αρμόδιου υπουργείου και του ΕΚΟΜΕ για την τοποθέτηση της Ελλάδας «στον “χάρτη” των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ.

«Οι “Expendables 4” φτάνουν στην Θεσσαλονίκη μέσα στον Οκτώβριο και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ -χονδρικά το ένα τρίτο του προϋπολογισμού της ταινίας- θα είναι το κόστος της παραγωγής που θα ολοκληρωθεί στην πόλη και την περιοχή γενικότερα», επισημαίνει ο κ. Κουάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM». Επισημαίνει δε, ότι η συγκεκριμένη κινηματογραφική παραγωγή θα έχει διαφορετικό προφίλ γυρισμάτων συγκριτικά με το «The Enforcer» που γυρίστηκε το καλοκαίρι.

Ειδικοί στα εφέ και κατασκευές μεγάλου μεγέθους

«To “The Enforcer” ήταν ένα πολύ μεγάλο τεστ που πέρασε και η πόλη και η περιοχή, με πολύ μεγάλη επιτυχία, και γι’ αυτό οι παραγωγοί επιστρέφουν σε πολύ μικρό διάστημα με μια πολύ μεγαλύτερη πλέον και πολύ πιο απαιτητική σε γυρίσματα και κατασκευές παραγωγή», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ που προσθέτει ότι καθώς η συγκεκριμένη είναι μια «καθαρόαιμη» ταινία δράσης, έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα ειδικοί από το Λονδίνο.

«Από την περασμένη εβδομάδα έχουν φτάσει ειδικοί στον τομέα των ειδικών εφέ αλλά και των ειδικών σκηνικών, ενώ σε τοποθεσία στα ανατολικά της πόλης, όπου θα λάβει χώρα ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων, οι άνθρωποι της παραγωγής κατασκευάζουν τα εξωτερικά σκηνικά τους, μέρος των οποίων θα είναι κι ένα… πολεμικό πλοίο, πάνω στο οποίο θα γυριστούν πάρα πολλές σκηνές», αναφέρει ο κ. Κουάνης που απαντά πως στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σχεδόν το σύνολο του καστ.

Από την Αγγλία στην Κεντρική Μακεδονία

O ίδιος ο εμπνευστής της σειράς των ταινιών, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, είχε ειδοποιήσει τους φαν του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 3 Οκτωβρίου, με τη φράση «στην Αγγλία για να ξεκινήσω να εργάζομαι για τους νέους “Expendables” που έχουν και τα νέα μέλη του καστ», πως το ένα τμήμα της ταινίας έχει ξεκινήσει να παράγεται. Ο σταρ των «Ρόκι» και «Ράμπο» όμως θα είναι ο μόνος από τους πρωταγωνιστές που δεν θα κάνει γυρίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Στην πόλη, οι ξένοι ηθοποιοί θα καταφθάσουν στα τέλη Οκτωβρίου για να γίνουν τα γυρίσματα τον Νοέμβριο», αναφέρει ακόμη ο κ. Κουάνης, ενώ ερωτηθείς για το πώς η παραγωγή αυτή θα είναι διαφορετική από εκείνη του Ιουλίου. «Από όσα μας έχουν γίνει γνωστά, η ταινία θα έχει στη Θεσσαλονίκη πολλές σκηνές δράσης, πολλά κυνηγητά, ως επί το πλείστον όμως μακριά από το κέντρο της πόλης και σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας», εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ. Στην πόλη, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να φτάσουν «ο Τζέισον Στέιθαμ που είναι και πρωταγωνιστής, όπως και ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φοξ, ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο 50 Cent αλλά και πάρα πολλοί άλλοι ηθοποιοί του υπόλοιπου καστ».

Διαβάστε περισσότερα στο lifo.gr