Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Ήταν μόδα να είναι ντίβα και να κάνει ό,τι θέλει»

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Ήταν μόδα να είναι ντίβα και να κάνει ό,τι θέλει»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Action Τώρα», βρέθηκε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και το κίνημα MeToo, ενώ αποκάλυψε αν ο ίδιος έχει δεχτεί στο παρελθόν κάποια κακοποιητική συμπεριφορά.

«Δεν έχω νιώσει ότι έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά. Έχω δει άσχημες συμπεριφορές αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο. Λες, δηλαδή, ότι αυτός είναι έτσι και δεν θέλω να συνεργαστώ ξανά . Έχω δει τέτοιο πράγμα αλλά σε προσωπικό επίπεδο, όχι, δεν έχω εισπράξει κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι πια δεν τα σηκώνει αυτά ο χώρος.

Παλιά ήταν και μια μόδα, από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, “έπρεπε” να είναι είτε ο σκηνοθέτης είτε ο πρωταγωνιστής ντίβα και να κάνει ότι θέλει. Να σηκώνει το χέρι και να πας να του φέρεις την πετσέτα. Τέτοια πράγματα, τα οποία δημιουργούσαν και μύθους και ίσως σε βοηθούσαν στην καριέρα σου.

Τώρα είμαστε στο άλλο άκρο και χαίρομαι που φτάσαμε στο άλλο άκρο, είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο. Νιώθω ότι οι καινούργιες γενιές, όπως και κάποιες από τις παλιές, το έχουν δεχθεί, το έχουν φιλτράρει και έχουν καταλάβει ότι χρειάζεται ευγένεια και ενσυναίσθηση.

Η ενσυναίσθηση για μένα, που την χρησιμοποιώ πάρα πολύ τελευταία σαν λέξη, είναι αυτό που πρέπει να καλλιεργούν όλοι οι άνθρωποι! Οι γονείς στα παιδιά τους, οι δάσκαλοι στους μαθητές τους να δείχνουν πως πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα η ενσυναίσθηση και μετά όλα τα άλλα» είπε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.