Ταινίες πρώτης προβολής το Σαββατοκύριακο, στην ΕΡΤ3

Ταινίες πρώτης προβολής το Σαββατοκύριακο, στην ΕΡΤ3

Ταινίες πρώτης προβολής το Σαββατοκύριακο, στην ΕΡΤ3.

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 23:00, θα προβληθεί η γαλλική δραματική ταινία «La soif de vivre» (Thirst for Life/Δίψα για ζωή), σε σκηνοθεσία του Lorenzo Gabriele με πρωταγωνιστές τους: Claire Keim, Gregory Montel, Hellie Thonnat.

Η Lisa, μητέρα του 11χρονου Thomas και ενός νεογέννητου κοριτσιού, βυθίζεται σιγά-σιγά στον αλκοολισμό. Αγαπά τα παιδιά της, αλλά το ταμπού γύρω από αυτή την εξάρτηση, καταστρέφει την οικογένειά της. Ο άντρας της, ο Vincent, είναι απασχολημένος με την καριέρα του και υποτιμά τη σοβαρότητα της κατάστασης, αποφεύγοντας απλώς το ζήτημα. Ο Thomas φροντίζει μόνος τη νεογέννητη αδερφή του, ενώ η μητέρα του ενδιαφέρεται μόνο για τον εθισμό της. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Thomas, που μεγάλωνε ως τώρα σε μια αγαπημένη οικογένεια, αυτά τα προβλήματα των ενηλίκων; Και πώς η Lisa θα πάρει τη ζωή της στα χέρια της και θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την ασθένειά της;

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 23:00, θα απολαύσουμε την ολλανδική κωμωδία «Familie Weekend» (Σαββατοκύριακο με το σόι), σκηνοθεσίας Pieter van Rijn, Willem de Beukelaer, με πρωταγωνιστές τους: Cynthia Abma, Richie Brown, John Buijsman.

Ο Pieter, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, προσκαλεί τα παιδιά του στο κτήμα του για το Σαββατοκύριακο. Κανένα τους δεν ανυπομονεί γι’ αυτό το γεγονός, αφού ο Roderick προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του από πτώχευση, η Fleur μόλις ξεκίνησε ένα σιωπηλό σεμινάριο στο άσραμ της και ο Benjamin είναι απασχολημένος με την καλλιτεχνική του καριέρα. Ωστόσο, η δήλωση του Pieter ότι θέλει να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών του, που, όμως, φτάνοντας στο κτήμα, συναντούν κάτι τελείως αναπάντεχο.