Τα τρία πατώματα (Three Floors) του Nanni Moretti στους κινηματογράφους

Τα-τρία-πατώματα-Three-Floors-1-250x250.jpg

Επίσημο Διαγωνιστικό, 74ο Φεστιβάλ Καννών 

Τρία Πατώματα 

Ο  βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα καταξιωμένος auteurNanni Moretti (Αγαπημένο μου ημερολόγιο, To Δωμάτιο του Γιου μου) συγκεντρώνει ένα δυνατό καστ και επιστρέφει με μία συγκινητική δραματική ταινία για τρεις οικογένειες που ζουν στο ίδιο κτίριο σε μία πολυτελή γειτονιά της Ρώμης.

Οι ιστορίες τους συνυφαίνονται, καθώς οι επιλογές των ηρώων πυροδοτούν συνταρακτικές εξελίξεις που αλλάζουν τις ζωές τους για πολλά χρόνια.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ισραηλινού Eshkol Nevo (ThreeFloors Up), η ταινία αφηγείται μία πολυεπίπεδη ιστορία που εγείρει ερωτήματα για την ευθύνη, την απερισκεψία, την υποκρισία, την τρυφερότητα και τη γενναιοδωρία. Καθένας από τους χαρακτήρες του Moretti είναι μία ευκαιρία για τον δημιουργό να εξερευνήσει την ανθρώπινη εμπειρία μέχρι τα όριά της. Στο τέλος, αυτό που επιβιώνει είναι μόνο η αγάπη.

  Τα-τρία-πατώματα-Three-Floors-576x1024.jpg

Σύνοψη 

Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή αναγκάζει τους πρωταγωνιστές να έρθουν αντιμέτωποι με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ αδελφών, γονιών, παιδιών και συζύγων. Οι επιλογές τους αντανακλούν πανανθρώπινα ηθικά ζητήματα και έχουν συνέπειες στις ζωές τους.

Διάρκεια: 120’ 

11 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood