Συνταγές Ψυχής με την Ελένη Ψυχούλη: Όσα θα δούμε σήμερα

Συνταγές Ψυχής με την Ελένη Ψυχούλη: Όσα θα δούμε σήμερα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΥΧΗΣ
Ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στον ΣΚΑΪ

«Πώς είναι η ζωή στον Βόλο; Σαν ένα ήρεμο καρδιογράφημα με πολύ σασπένς ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα». Την Κυριακή 4 Απριλίου στις 17.40, η Ελένη Ψυχούλη μας υποδέχεται στο πατρικό της σπίτι στην παραλία του Βόλου, μας ξεναγεί σε μέρη που της είναι οικεία, μας συστήνει αγαπημένα πρόσωπα και μαγειρεύει κλασικές αλλά και διαφορετικές συνταγές.

Ακολουθούμε την Ελένη στα αγαπημένα της μαγαζιά για να ψωνίσει ό,τι χρειάζεται για να μαγειρέψει μια σαλάτα θαλασσινών στο σπίτι του Ζήση Κοτιώνη και της Φοίβης Γιαννίση, που είναι καθηγητές στην Αρχιτεκτονική του Βόλου, μιλώντας για τη σχέση αρχιτεκτονικής και μαγειρικής. Στη συνέχεια, μαζί με την αρχαιολόγο και ξεναγό Γιώτα Πάντου μας ξεναγούν στην παραλία και τη Γορίτσα -τον Λυκαβηττό του Βόλου- και διηγούνται την ιστορία της πόλης. Παρέα με τον αδερφό της, Αλέξανδρο Ψυχούλη, στήνει ένα ιδιόμορφο πικ-νικ τον καιρό της πανδημίας.

Γύρω από αυτήν την “τσιπουροκατάσταση” μιλούν για τα τσιπουράδικα του Βόλου και την ιδιαιτερότητά τους -ο Αλέξανδρος έχει γράψει και σχετικό βιβλίο- και επιστρέφοντας στο σπίτι μαγειρεύουν κλασικούς και ανανεωτικούς τσιπουρομεζέδες. Το επεισόδιο κλείνει με μια πηλιορίτικη κρεμμυδόπιτα από τα χεράκια της, ειδικής στο σπιτικό φύλλο, Βάσως Δαμιανού.

«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη
Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία!

Κάθε Κυριακή στις 17.40, στον ΣΚΑΪ