Συναυλία στο Ραδιόφωνο: Αθήνα 9,84 με τους Αναστασία Μουτσάτσου και Ζαχαρία Καρούνη

Συναυλία στο Ραδιόφωνο: Αθήνα 9,84 με τους Αναστασία Μουτσάτσου και Ζαχαρία Καρούνη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/5 ΣΤΙΣ 21.00

ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ
Αναστασία Μουτσάτσου
Ζαχαρίας Καρούνης

Παρουσίαση: Αριστέα Γιάννου

Εν αρχή ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο λόγος. Ο Αθήνα 98,4 εστιάζει στον λόγο του ελληνικού τραγουδιού και παρουσιάζει με ήχο και εικόνα 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτό το αφιέρωμα και δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά μέχρι σήμερα.

Στην τρίτη συναυλία αυτής της σειράς η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης συμπράττουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να ερμηνεύσουν τα τραγούδια «αγνώστου πατρός», δηλαδή γνωστά παραδοσιακά τραγούδια ή νεότερα που δημιουργήθηκαν από σύγχρονους δημιουργούς που μελοποίησαν τους στίχους. Τραγούδια που ο αρχικός τους δημιουργός παραμένει άγνωστος, διαμορφώθηκαν μέσα στα χρόνια με τη συμβολή πολλών ανθρώπων κι έτσι διασώθηκαν μέσα από την παράδοση μέχρι τις μέρες μας. Τραγούδια που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα για πολλά χρόνια και με όλες τις προσθήκες και τους αυτοσχεδιασμούς έγιναν τελικά κοινή δημιουργία και κτήμα ενός ολόκληρου λαού.

Ανάμεσά τους και τραγούδια που δημιούργησαν νεότεροι συνθέτες πάνω σε στίχους που δεν είχαν μελοποιηθεί όπως τα: «Τα λιανοτράγουδα» του Μάνου Χατζιδάκι, «Σαν την αγάπη την κρυφή» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, «Κόκκινα χείλη φίλησα» του Νίκου Γράψα , «Βασιλική» του Νίκου Ζιώγαλα.

Τραγούδια με ήχο οικείο, γήινο και απέριττο, στίχοι εμπνευσμένοι από τον κύκλο της ζωής, την απώλεια, την αγάπη, τη μοναξιά, την ελευθερία, που μένουν ζωντανά στα αυτιά και την καρδιά μας και πάντα βρίσκουν τη θέση τους στις χαρές, στις λύπες, στους καημούς, στους έρωτες, στα γιορτινά μας τραπέζια και τη συλλογική μας μνήμη (Τζιβαέρι, Στο ‘πα και στο ξαναλέω, Άνοιξαν τα δέντρα ούλα, Μήλο μου κόκκινο).

Η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης, με κοινή καταγωγή από τη Λακωνία μεγάλωσαν με παραδοσιακά τραγούδια και ο καθένας με το δικό του δημιουργικό τρόπο άντλησε έμπνευση από τον αστείρευτο μουσικό πλούτο της παραδοσιακής μας μουσικής.

Μαζί τους

Νίκος Κατσίκης: λαγούτο, μπαγλαμά, μπουζούκι
Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, φλογέρες
Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν
Βασίλης Κετεντζόγλου: κλασική κιθάρα.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube αλλά και στο site

*Όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test, σε συνεργασία με τα Πρότυπα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Medicity.

ΙΝFO

Ακολουθήστε τον ΑΘΗΝΑ 9,84:
Facebook / Instagram / Twitter / Site / YouTube

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 2/5 ΣΤΙΣ 21.00

ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ
Αναστασία Μουτσάτσου
Ζαχαρίας Καρούνης

Παρουσίαση: Αριστέα Γιάννου

Οι συναυλίες αυτές θα μεταδίδονται από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδονται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube, αλλά και στο site

Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου
Δημιουργική ομάδα Αθήνα 9. 84: Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: Prospero
Ήχος: Νίκος Λαγός

Ήχος Stage: Σωτήρης Παπάκος
Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου
Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης

Κινηματογράφηση: Πάνος Ζενίδης, Κερασία Τσιαμασφύρη
Συνεργείο – Streaming: Lights on Mics
Graphic Design: Χρήστος Παπαμιχάλης

Social Media: Softly.gr
Photo credits:  Πάνος Ζενίδης
Επικοινωνία για τον Αθήνα 9. 84: Σάσσα Πάλλη (210. 3409220), Άννα Μπάστα (210. 3409 254)

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
news247.gr / ogdoo.gr / monopoli.gr / culturenow.gr / debop.gr / loaded.gr

Επικοινωνία – Προβολή στα Μedia
facebook * instagram * linkedin

Χαρά Ζούμα |t. 210 3224765 | chara@zumacom.gr
Nίνα Αλτάνη| nina@zumacom.gr