Συγκλονίζει ο Burak Hakki για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου είναι νεκρά»

Συγκλονίζει ο Burak Hakki για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου είναι νεκρά»

Ώρες αγωνίας περνά η Τουρκία που μετράει τεράστιες απώλειες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που “χτύπησε” τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε ο Τούρκος ηθοποιός, Burak Hakki και εξομολογήθηκε πως η σύντροφός του έχει χάσει τα ξαδέρφια της στον φονικό σεισμό, ενώ πολλοί φίλοι του αγνοούνται.

«Τα τελευταία εκατό χρόνια, είναι νομίζω ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και αυτό που έμαθα είναι ότι το λιγότερο 2.900 κτίρια κατέρρευσαν. Αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός. Φυσικά λυπάμαι πάρα πολύ. Χάσαμε κάποιους δικούς μας ανθρώπους, χάσαμε κάποιους φίλους. Τα ξαδέρφια της κοπέλας μου ζούσαν σε πόλεις που χτύπησε ο σεισμός και τους χάσαμε, είναι νεκροί.

Υπάρχουν και κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες όπου ακόμα τις αναζητούν, όπως επίσης και μία ομάδα βόλεϊ. Είχα φίλους σε αυτές. Δεν είναι πολύ κοντινοί μου φίλοι, αλλά προσπαθούμε να τους βρούμε. Έχουμε κάποιες ομάδες στο WhatsApp όπου προσπαθούμε να βρούμε τις τοποθεσίες τους και να τις δώσουμε στην κυβέρνηση και στις ομάδες αναζήτησης. Οι ομάδες αυτές έχουν μία λίστα και προσπαθούν να τους ψάξουν όλους και να τους απεγκλωβίσουν. Τρεις χιλιάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει. Οι δρόμοι είναι διαλυμένοι, κάποια αεροδρόμια έχουν προβλήματα. Είναι μία καταστροφή, μία μεγάλη καταστροφή. Δεν μπορείς να φανταστείς. Όταν είσαι μακριά δεν μπορείς να φανταστείς το μέγεθος της συμφοράς. Όταν συμβεί σε σένα, τότε θα καταλάβεις.

Χρειαζόμαστε περισσότερα ασφαλή κτίρια, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο. Για παράδειγμα, για την Κωνσταντινούπολη περιμένουν ένα μεγάλο σεισμό και η πόλη προετοιμάζεται γι’ αυτό. Αλλάζουν τα κτίρια. Η Κωνσταντινούπολη ανανεώνεται. Αλλά αυτές οι πόλεις της Ανατολίας δεν μπορώ να πω ότι είναι έτοιμες για έναν σεισμό», είπε ο Burak.