Στέφανος Τσιτσιπάς: “Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις”

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα και κοντραρίστηκε ανοιχτά με το Νο1 του παγκόσμιου τένις, κάνοντας όλους τους Έλληνες περήφανους.

Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στον τελικό του Roland Garros, δείχνοντας την αξία του κόντρα στον μεγάλο Novak Djokovic.

Ο Στέφανος ήταν απογοητευμένος μετά το τέλος του αγώνα, αλλά στις δηλώσεις του τόνισε ότι ήταν χαρούμενος από την προσπάθεια του και αποθέωσε τον Σέρβο θρύλου του αθλήματος.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη μάχη σήμερα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα με όλες μου τις δυνάμεις. Έπαιξα πρώτη φορά σε έναν μεγάλο τελικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα. Ο Νόλε όμως μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πόσο σπουδαίες εμφανίσεις μπορεί να κάνει.

Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος ακόμη και αν καταφέρω να πετύχω τα μισά στην υπόλοιπη καριέρα μου. Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας.

Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα με τους φιλάθλους ξανά στο γήπεδο. Η ομάδα μου με στήριξε, με βοηθά να φτάσω στους στόχους μου, είναι μια δύσκολη επιδίωξη και ευχαριστώ το Roland Garros για δύο υπέροχες εβδομάδες. Ελπίζω να επιστρέψω και να χαρίσω ξανά ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».