Σταύρος Σβήγκος: «Πολλές φορές νιώθω μητέρα»

Σταύρος Σβήγκος: «Πολλές φορές νιώθω μητέρα»

Συνετευξη στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», παραχώρησε ο Σταύρος Σβήγκος.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για το πρόσφατο διαζύγιό του και τη συνεπιμέλεια του παιδιού με την πρώην σύντροφο του, εκφράζοντας την άποψη πως είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί ακόμα και μετά από ένα διαζύγιο να έχει τον ίδιο χρόνο και με τους δυο γονείς του.

«Τις μέρες που έχω το παιδί μου μαζί μου, πολλές φορές το παίρνω μαζί στις δουλειές, κοιτάζω να μη φορτώνω το πρόγραμμα. Και για του χρόνου έχω πει στον εαυτό μου ότι χρειάζομαι χρόνο για μένα και το παιδί χωρίς να πρέπει να τρέχουμε μαζί σε δουλειές. Κοιτάζω τον λίγο ελεύθερο χρόνο που θα έχω να είναι ποιοτικός και ουσιαστικός.

Δε νιώθω τυχερός μόνο εγώ με τη συνεπιμέλεια. Το θέμα είναι να γίνεται το καλύτερο για τα παιδιά μας. Αν ένα ζευγάρι είναι ικανό να έχει συνεπιμέλεια, είναι φοβερό γιατί και οι δυο γονείς είναι εξίσου σημαντικοί. Αυτό θα το λέω και θα το ξαναλέω. Διαφωνώ με τη λογική “η μάνα είναι μάνα”. Ναι, και εγώ είμαι ερωτευμένος με τη μάνα μου αλλά είμαι και με τον πατέρα μου. Όταν και οι δυο γονείς είναι δωσμένοι, θεωρώ εξίσου σημαντικό το παιδί να έχει ίσο χρόνο και με τους δυο.

Νιώθω πολλές φορές μητέρα και είμαι περήφανος γι΄αυτό, κάνω πολλά πράγματα που σαν στερεότυπα τα έχουμε ότι τα κάνει μια μαμά μόνο. Είμαστε πολύ τρυφεροί κι εμείς» είπε ο Σταύρος Σβήγκος και πρόσθεσε:

«Ό,τι και να γίνεται στις ζωές μας, πάντα θα χάνουμε και θα βρίσκουμε την ψυχική ηρεμία. Είμαι καλά. Και πριν τη σχέση που κατέληξε σε γάμο και σε παλαιότερες σχέσεις έχω κάνει συμβιβασμούς. Κάνουμε συμβιβασμούς και θέλουμε να είναι και ο άλλος ευτυχισμένος. Το θέμα είναι μέχρι που μπορείς να φτάσεις και αν αντέξεις εκεί που θα φτάσεις. Δεν είναι ότι πιο εύκολο όταν υπάρχει και ένα παιδί να πάρεις αποφάσεις. Και πρέπει να μη λες και στο παιδί άσχημα πράγματα. Ευτυχώς δε το κάναμε αυτό. Τα καταφέραμε διαφορετικά».