Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα Τέμπη: «Ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου»

Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα Τέμπη: «Ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου»

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο τα όσα έρχονται στο φως μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Ενώ τα social media έχουν πλημμυρίσει με εικόνες από τη στιγμή του δυστυχήματος, με τους περισσότερους να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες

Μάλιστα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη θλίψη και την αγανάκτησή της.

«Θέλω τόσα να πω και όμως η φωνή βγαίνει με δυσκολία και οι λέξεις μοιάζουν ακατάλληλες και αδύναμες για να περιγράψουν τα συναισθήματα. Από την ώρα που άνοιξα τα μάτια μου και παρακολουθώ αυτή την τραγωδία ένα μεγάλο βάρος καταπλακώνει την ψυχή μου. Τόσες άδικοχαμένες ζωές …Στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι που απλά επέστρεφαν από ένα τριήμερο στα σπίτια ή στις σχολές τους.

Ένα τεράστιο γιατί και στη συνέχεια η κλασσική ελληνική συνήθεια: «Το Πινγκ πονγκ των ευθυνών.» Στην Ελλάδα του 2023 δε νοείται και δεν αξίζει ένα τέτοιο δίκτυο σιδηροδρόμων. Απαξιωμένο και απαρχαιωμένο… όπου οι σηματοδότες δε λειτουργούν πάντα , όλα λειτουργούν χειροκίνητα και στο περίπου … στο πάμε κι όπου βγει.

Για περισσότερα από 10 λεπτά δύο τρένα κινούνταν σε τροχιά σύγκρουσης χωρίς να υπάρχει ένα αυτόματο σύστημα αποφυγής.
Αποδέχομαι την ευθύνη που καταλογίζουν στον σταθμάρχη για το μοιραίο λάθος . Ποιος όμως θα αναλάβει την ευθύνη που δεν υπήρχε μια άλλη δικλείδα ασφαλείας … σε περίπτωση τέτοιου λάθους; Τι θα πούμε σε αυτές τις οικογένειες που ξεκληρίστηκαν.

Σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα μπορέσουν ούτε να αναγνωρίσουν τη σορό των παιδιών τους επειδή απανθρακώθηκαν; Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι προσευχές μας και οι σκέψεις μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.